Министърът на отбраната на Скопие Радмила Шекеринска

Подозренията са, че те са свързани със Сърбия

НАТО иска чистка на висши служители в МО в Скопие, свързани с чуждестранни служби?

8018 | 19 февр. 2019 | 16:32

Ръководството на военното министерство и Генералният щаб били пълни с хора с дълбоки лични, семейни, оперативни и политически връзки със сръбската върхушка


По информация от вицепредседателя ВМРО-ДПМНЕ Александър Николовски, НАТО изисква от Скопие да извърши кадрови промени в Министерството на отбраната, за да стане член на Организацията на Северноатлантическия пакт. Уточнява се, че става въпрос за отстраняването от длъжност на голям брой хора, които заемат висши постове в кабинета на министър Радмила Шекеринска, в Генералния щаб и във военното разузнаване, съобщава близкото до кръговете на ВМРО-ДПМНЕ скопско електронно издание „Курир“, като подчертава, че хърватските медии потвърждават твърденията на Николоски.

Ръководството на Министерството на отбраната на Македония в момента се състои от хора с дълбоки лични, семейни, оперативни и политически връзки с Република Сърбия, привежда изданието заключение в статия на вестник „Хрватска Данас“.

Държавен секретар в Министерството на отбраната е Драган Николич, син на бивш офицер от Югославската народна армия (ЮНА). Освен ангажимента към партията и за насърчаване на хора, близки до СДСМ, той няма съществен принос за МО, пише хърватското издание, като допълва:

„Държавен съветник, а също и най-близкият сътрудник на министъра на отбраната Радмила Шекеринска и главен експерт „Човешки ресурси“ е Мирослав Стояновски, бивш капитан на ЮНА по време на агресията срещу Хърватия и окупацията на Вуковар, обвинен в убийството на невинни граждани. След окупацията на Вуковар той е повишен в пост майор в тогавашната ЮНА. Началникът на военното разузнаване Горан Василевски е човек, свързан със сръбската армия, което отново е пряка причина дълго време да не получи сертификат за сигурност“.

Въпросът, зададен от хърватските медии, е дали Македония ще има такава организационна структура, която очевидно е свързана с партньор, който не е член на НАТО, и дали в този случай Република Сърбия може да бъде истинският партньор на всички останали членове на НАТО, особено в Хърватия?

Николоски наскоро предупреди за картината, като отбеляза, че до армията са достигнати указания на НАТО, че има хора на изключително високи постове в кабинета на Шекеринска и в Генералния щаб на армията, които са сътрудници на чуждестранни външни служби и поради тази причина следва да бъдат отстранени от служба, за да бъде Македония надежден партньор.

Източник: Агенция "Фокус"

 


От категорията

Възстановяването на Алексей Навални в Германия ще отнеме "много време"

Алексей Навални след изписването от болницата Снимка: Фейсбук-1601031465.jpg

Руският опозиционер бе изписан във вторник след едномесечно лечение в ...

25 септ. 2020 | 13:56

Euronews: Безкарантинната стратегия на Швеция ѝ помага да избегне втората вълна на Covid-19

-1588259553.jpg

В същото време в страната бяха въведени нови санитарни правила - забранено е да ...

25 септ. 2020 | 11:00

Двама журналисти са ранени в касапницата до ексредакцията на Charlie Hebdo (ОБНОВЕНА + ВИДЕО)

Снимка Агенция Монитор-1601041492.png

Двама души са били заподозрени за нападението. Първоначално един човек е бил ...

25 септ. 2020 | 16:39

Дмитрий Песков: ЕС се намесва в Беларус с отказа да признае Лукашенко за президент

-1442417702.jpg

САЩ и други страни също не признават шестия мандат на държавния глава

25 септ. 2020 | 16:13