Силвия Карамфилова с изложба в Люксембург

В Ancien Cinema в град Вианден

Силвия Карамфилова с изложба в Люксембург

6288 | 10 апр. 2019 | 18:44

Художничката рисува с металически пасти, различни видове кристали, полускъпоценни камъни от Родопите, смоли, дзифт, арматурно желязо, змалти от смола, пулове и пирони, трошено стъкло и други

Силвия Карамфилова с изложба в Люксембург-1554911164.jpgСилвия Карамфилова с изложба в Люксембург-1554911597.jpgСилвия Карамфилова с изложба в Люксембург-1554911514.jpgСилвия Карамфилова с изложба в Люксембург-1554911492.jpgСилвия Карамфилова с изложба в Люксембург-1554911250.jpgСилвия Карамфилова с изложба в Люксембург-1554911227.jpgСилвия Карамфилова с изложба в Люксембург-1554911207.jpgСилвия Карамфилова с изложба в Люксембург-1554911179.jpg

Българската художничка Силвия Карамфилова откри изложба в Ancien Cinema в град Вианден в Люксембург. Експозицията ще продължи до 24 април 2019 г.

 

Живописното градче Вианден е известно с къщата музей на Виктор Юго, както и импозантния си замък построен между 11 и 14 в. Вианден е също така и мястото около което са се водили редица битки по време на Втората световна война.

 

Ancien Cinema представлява клуб за синтетични изкуства който се помещава в над 200-годишна сграда. Там всяка седмица се провеждат различни инициативи:  прожекции на филми, изложби, включващи живопис, фотография, пластика и концерти.

 

Основната идея на AncienCinema е да бъде платформа за съвместни проекти и изяви на местни и чуждестранни артисти под мотото „Там където Запада се среща с Изтока”. Клубът работи в тясно взаимодействие с различни културни институции в Люксембург.

 

Коя е Силвия

 

Силвия Карамфилова е родена през 1976 г. в София, България. Учила е в National Academy of Design в Ню Йорк. Завършва Първа английска езикова гимназия в София, след което получава Бакалавърска степен по икономика от Fairfield University, САЩ и Магистърска степен по бизнес администрация от Cyprus International Institute of Management, Кипър.

 

Тя рисува от най-ранните си детски години. Регулярно представя работите си в самостоятелни и общи изложби от 2000 г. насам. От тогава до 2012,  също така работи в сферата на управленското консултиране, бизнес развитие и продажби, и разработване на не-финансови активи.

Основната дейност на Силвия днес е рисуването като паралелно тя се стреми към прилагането на нови маркетингови канали, навлизане в различни кръгове и пазари, продължавайки да експериментира с различни техники в картините си.

 

До момента, Силвия има 16 самостоятелни изложби и над 50 участия в сборни експозиции в България, Белгия, Люксембург, Франция, Унгария, Турция, и САЩ.

 

Избраните и теми за рисуване са свързани с различни събития, вдъхновени от многобройните й пътувания по света и срещите и с различни хора. Първоначално запечатва темите си чрез обектива на фотоапарата си и обогатява интерпретацията на света около нас, ползвайки богатството на различните книги и каталози за интересните културни и исторически места и така се раждат идеите за всяка от темите, които е осъществила.

 

Темите по които Силвия работи включват:

-          символични градове,

-          порти и мостове като символи на връзката между отделните хора и култури, обмяната на идеи, търговия, и т.н.,

-          дървеса и цветя през времето – сакрална флора, която се използва от хората за прехрана и оздравителни практики и ритуали, както и е предмет на екологично опазване в съвремения свят,

-          думи, които се използват по целия свят и чието значение се споделя от различните култури,

-          Изтока и света на миниатюрите,

-          споделените аспекти от живота и историята на Балканите.

 

Свързващото звено между всички тези теми са идеите които обединяват, преминават през времето и границите, политическите и икономически системи, и отразяват различни аспекти от живота. Основните послания, които Силвия предлагата на публиката си, са че хората трябва да се научат да превъзмогват различията и предразсъдъците си в търсене на съзидателното и красивото в света.

 

Силвия рисува вурху дървени плоскости като в процеса на работа използва различни материали, включително акрилни или маслени бои, металически пасти, сухи пастели, различни видове кристални елементи, полу-скъпоценни камъни от Родопите, смоли, дзифт, арматурно желязо, змалти от смола, метални плоскости, пулове и пирони, трошено стъкло и други.

 

 „Използвам всички тези материали, защото те съществуват навсякъде около нас в природата и пространството, които населяваме. А що се отнася до кристалите, обичам да ги използвам, защото те отлично отразяват светлината и по този начин добавят към магията на всяка завършена картина”.

 

За повече информация относно картините на Силвия Карамфилова разгледайте неиния уебсайт: www.silviakaramfilova.com


От категорията

Владимир и Андреас Талеви в книга за Димитър Талев: Разбиваше фалшификатори на исторически факти

Владимир и Андреас Талеви в книга за Димитър Талев: Разбиваше фалшификатори на исторически факти-1642090847.png

Димитър Талев ни въвежда умело в семейния кръг, при най-близките хора, при ...

13 ян. 2022 | 18:20

Картина на прах и боклуци отива на Биенале във Венеция. Художник моли министъра да види "изкуството"

Част от инсталацията
-1642077426.png

Серия в проекта дори ще се занимава със слабите места в архитектурата – ...

13 ян. 2022 | 13:44

Най-новите български ленти са с вход свободен в Деня на българското кино

Най-новите български ленти са с вход свободен в Деня на българското кино -1642067913.png

Киносалоните в София са „Одеон“, „Дом на киното“, „G8“ и „Синегранд“, във ...

13 ян. 2022 | 11:40

Излезе сборникът “50 крачки отвъд матрицата” със статии на конституционалиста д-р Борислав Цеков

Излезе сборникът “50 крачки отвъд матрицата” със статии на конституционалиста д-р Борислав Цеков-1642086742.jpg

Повод е 50-годишният юбилей, който д-р Цеков навършва на 19 януари т.г. ...

13 ян. 2022 | 17:12