Май влизаме в схемата "Крадецът вика: Дръжте крадеца"..., каза вторият човек в ГЕРБ

Скандал! Цветанов заподозря президента Радев във висша корупционна схема за "Грипен"

27466 | 25 юни 2017 | 16:25

Имаме вече достатъчно съмнения от медиите и публикациите, че президентът е защитил решението за закупуването на шведски изтребители и то във време, когато нямаше решение на правителството. Как се стигна до този извод?,попита зам.-шефът на ГЕРБ

-1497774155.jpgКадър: Канал 3-1498399458.jpg

"Президентът Румен Paдeв e зaщитил peшeниeтo зa кyпyвaнe нa швeдcки изтpeбитeли."  Това заяви на извънредна пресконференция в централата на партията зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. От управляващата партия нападнаха остро държавния глава, като го заподозряха във "висша корупционна схема" за сделката със самолетите.

 

Eднa oт тeмитe, кoятo кoмeнтиpaт той и депутатът и председател на правната комисия в парламента Данаил Кирилов  e зa пpoзpaчнocттa пpи избopa нa зaкyпyвaнe нa изтpeбитeли "Гpипeн".

 

Има съмнения за корупционни практики на най-високо ниво в държавата. Например президентът Радев е решавал за избор на самолет за ВВС в полза на един производител, а е отстранен от конкурса друг. Ще разследваме случая в посока на прозрачността, за която говори сам Радев и ако се установи нещо нередно, ще имаме пример за лоши практики на ниво президент. Това заяви на извънредна пресконференция в късния неделен следобед зам.-лидерът на ГЕРБ Цветан Цветанов.

 

"Ние не споделяме твърдението, афиширано от президента и представителите на БСП за наличието на корупция. Антикорупционният закон бе разгледан на второ четене, но тогава ние и Реформаторите бяхме блокирани и не успяхме да довършим работата си по антикорупционното законодателство. Още тогава обяснихме, че новият единен антикорупционен орган трябва да се базира на основата на вече съществуващ такъв орган - а именно Комисията по отнемане на незаконно придобитото имущество. Тогава, в рамките на 43-то народно събрание ние не успяхме да разгледаме антикорупционния закон, но го продължихме в предизборната си програма", заяви на свой ред депутатът Данаил Кирилов. 

 

Той изтъкна, че поради това партия ГЕРБ е получила упреци, че не е имало обществен дебат по тази тема. "Затова ние предложихме тази процедура да стартира от Министерството на правосъдието (МП), с включени представители на абсолютно всички институции. Срокът, поет от МП, е началото на септември - законопроектът с всички становища и предложения да бъде представен за разглеждане от Министерски съвет и в средата на септември да влезе в парламента. Така че ние следваме графика, така, както бе установен от нашия лидер и до края на тази календарна година ще имаме резултат във всички законодателни фази и обнародван Закон за борба с корупцията", посочи шефът на правната комисия.

 

"Аз искам да благодаря на председателя на БСП Корнелия Нинова, които припознават в своята позиция нашата управленска програма", заяви на свой ред зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. "Искам да благодаря и за заявената им политическа воля - която не чувахме през последните две години. Думите на уважаваната госпожа Корнелия Нинова и упрекът й към господин Борисов, ще коментирам така - управленската ни програма ще намери своето решение и приложение в 4-годишния ни мандат. А за това, което се твърди, че премиерът не се съобразява с парламентаризма, ще заявя: премиерът направи всичко възможно по председателството на ЕС Деница Златева да остане в сегашния парламент и госпожа Нинова да остане в председателството на парламента. На уважаваната госпожа Корнелия Нинова и уважавания президент Радев - заявяваме, че България е парламентарна република и ние ще използваме всички методи борбата с корупцията да бъде на най-високото ниво в управлението на държавата. Имаме политическо решение, съгласувано с председателят ни Бойко Борисов и коалиционните ни партньори за създаването на анкетна комисия за създаването на финансов ресурс за превъоръжаването на българската армия", категоричен бе председателят на парламентарната група на ГЕРБ.

 

Цветанов отправи директен упрек към президента Радев, че е напълно възможно да има "висша корупционна схема, осъществена от най-високо политическо ниво". "Май влизаме в схемата "Крадецът вика: Дръжте крадеца"... Имаме вече достатъчно съмнения от медиите и публикациите, че президентът Радев е защитил решението за закупуването на шведски изтребители и то във време, когато нямаше решение на правителството. Как се стигна до този извод? И има ли информация, необработена и дисквалифицирала един от участниците служебно, а не по критериите на прозрачността? Убеден съм, че ще имаме пълно съдействие на участниците в този процес и на заседанието на временната комисия, създадена по случая, ще се разбере истината за харченето на милиарди левове за превъоръжаването на българската армия. Но във всички положения няма да допуснем заиграване със сигурността на страната. Защото до 2012 г. господин Радев имаше друга позиция. И как така изводът вече е съвсем различен?", попита Цветан Цветанов. 

Цветанов посочи, че ГЕРБ иска да разбере има ли оказан натиск, защо се е бързало с това решение. „Защо се направи този извод и защо беше декласиран един от участниците“, коментира Цветанов.

 

Зам.-председателят на ГЕРБ продължи: "И само да напомня на БСП - политическа партия ГЕРБ не е участвала в приватизацията. И ако това, което се декларира, ще бъде подплатено с дела, ние ще се радваме за това, което се говори за тях, защото ние отдавна сме заявили своята политическа подкрепа. Затова благодарим на БСП за припознаването на секторните политики, които съм убеден, че ще очертаят стабилността на страната".

 

В пресконференцията участва и бившият шеф на генщаба ген. Константин Попов,  сега председателя на парламентарната Комисия по отбрана и народен представител от ГЕРБ, който взе отношение по темата с изтребителите. "Ще предложим да се създаде временна комисия, която да се запознае с всички факти и резултатите от дейността по придобиване на нов боен самолет".  

 

По думите му не трябва да се губи време за отговор на въпроси, когато този парламент ще ратифицира конкретният договор. Той поясни, че целта е откритост, прозрачност и яснота за вземането на едно такова решение. Ген Попов заяви, че според ГЕРБ всички парламентарни групи трябва да са наясно за какво ще се харчат средствата. Според него, ако не се направи това, Народното събрание може да бъде обвинено, че стои настрани от процесите.


От категорията

Нинова: Не на джендър-идеологията в българските училища! Семейството ни е по мило от третия пол!

Социалистите обсъждат "Визия за България" на национално съвещание в НДК.-1532169499.png

Не се обръщаме към политическите си опоненти. Обръщаме се към народа си, заяви ...

21 юли 2018 | 13:35

Драгомир Стойнев: Проектът на „Визия за България“ е заявка за управление в интерес на хората

-1510993002.jpg

Обръщаме поглед към най-болните сфери в нашия живот: здравеопазване, ...

21 юли 2018 | 13:43

Тома Биков: Ако провокациите в Шарково са инициирани от Нинова, ще сезираме прокуратурата!

Антон Тодоров и Тома Биков.-1532177389.png

Антон Тодоров обяви, че разполагат с видео доказателство, че провокациите как ...

21 юли 2018 | 15:35

Български баба оплетоха чорапи за Меган и Хари! Те им изпратиха благодарствено писмо

Снимка Кадър Нова телевизия-1532176172.png

Преди два месеца жени от с. Баничан оплели от прочутите баничански чорапи и ги ...

21 юли 2018 | 15:25

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Васил Здравков


11 авг. 2017 | 16:40На всички е ясно, че ПП герб не е участвала в приватизацията, но тя дойде на власт с подкрепата на най наглите приватизатори, кръжеца Глобална България. Ако не беше така, тъпи селски копилета като цветанов нямаше да замърсяват информационното пространство с простотиите си. Другият селски тъпанар борисов преди 1 месец заяви, че се е разбрал с президента по важните въпроси. А сега цветанов отново започва атака срещу Радев. Това милиционера комунист е най тъпото нещо на света.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Боба Есемесо


26 юни 2017 | 13:05Е как може Президента да казва, че управляващите ГЕЙбури нямат политическа воля за борба с корупцията..... Бой по Президента ..... нищо, че има 80% рейтинг... . Абе ЛИЛИПУТЬОВЦИ!!!!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


гражданин


26 юни 2017 | 10:35По нагли същества няма да видим!!! Май са прибрали комисионните предварително и сега не им се връщат! А и защо да купуваме нови самолети там в пустините има нехвърчали боклуци, защо да не ги приберем?! По гадни предатели от герб не се намират, хора! Няма кой да ги вкара по затворите. По времето на земеделският военен министър е било наредено думата "нов" в обосновката за закупуване на самолети да се смени с "неупотребяван". Защо ли?! А, нещо по въпроса?!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


НИК


26 юни 2017 | 09:26А, СЛЕД ИЗЯВЛЕНИЕТО НА ПРЕЗИДЕНТА ,ЧЕ Е ТВЪРДО РЕШЕН ДА СЪЗДАДЕ ЕЛИТЕН И НЕЗАВИСИМ ОРГАН ПРОТИВ КОРУПЦИЯТА ПО ВИСШИТЕ ЕТАЖИ НА ВЛАСТТА, СЪС СИГУРНОСТ ВЕЧЕ ИМ СЕ Е ПРИАКАЛО НА изЦВЪКАНИЯ В ГЛАВАТА И КОМПАНИЙКА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


НИК


26 юни 2017 | 09:22ТОЗИ ОПРЕДЕЛЕНО ИМА НЕЩО ПРИРОДНО изЦВЪКАНО В ГЛАВАТА СИ И ТО НЕ Е СИВО ВЕЩЕСТВО!!!!!!!!!!!!! ИСТИНАТА Е ЕДНА И ТЯ Е ,ЧЕ НА ГЕРБЕРЧЕТАТА ПО "ВИСШИТЕ ЕТАЖИ" ИМ СТАВАТ КАФЯВИ ГАЩИЧКИТЕ, САМО КАТО СИ ПОМИСЛЯТ ЗА ГЕН.МАЙОР РУМЕН РАДЕВ!!!!!!!! ПРОСТО ЗАЩОТО Е ИСТИНСКИ ГЕНЕРАЛ И ДОБЛЕСТЕН БЪЛГАРИН И МЪЖ..........А, ТЕ НЕ СА!!!!!!!!!!!!!!!!! ГЕН.РАДЕВ Е ЧОВЕК,КОЙТО ГО ПРИЕХА РАДУШНО ВСИЧКИ СВЕТОВНИ ЛИТЕРИ САМО СЛЕД 5 МИН. РАЗГОВОРИ С НЕГО И ВЕЧЕ ГО УВАЖАВАТ МНОГО ПОВЕЧЕ ОТ КОЙТО И ДА Е ДРУГ ЦЪРВУЛ ОТ ПАРЛАМЕНТА НИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! А, ОТНОСНО ДО ОНИЯ НАЦВЪГАНИЯ В ГЛАВАТА, СЕ ЧУДАЯ КАК АДЖЕБА ДО СЕ ГА НЕ БЕ УСТАНОВЕНО С КАКВИ ДОХОДИ СИ Е КУПИЛ 15 АПАРТАМЕНТА ??????????? СПЕСТЯВАЛ Е ОТ ФИЗКУЛТУРНАТА СИ ЗАПЛАТКА, ИЛИ ОТ КИФТЕТА И КЕБАПЧЕТА ОТ ПАРЛАМЕНТА????....ИЛИ МОЖЕ БИ СИ ГИ Е КУПИЛ СЪС ЗАПЛАТКАТА СИ ДЕПУТАТСКА.........ТЕЗИ АПАРТАМЕНТЧЕТА ЗА НЯКОЛКО МИЛИОНА????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Petio Petkov


26 юни 2017 | 09:18Не се връзвайте на изкуствено разпалвани скандали. Радев е от групата на "ти си го избра". Борисов си го назначи за командващ ВВС в навечерието на най големите харчове в сектора ерго има му пълно доверие. Пусна срещу него куция кон Цецка и му помогна да спечели. Никой не пречи на правителството да си избере Ф 16. Президентът не решава. Мисля си, че е възможно и целият театър да е оправдание пред американците, че е предпочетен "Грипен". Радев по носи на бой от Борисов, който вече е натрупал доста червени точки във Вашингтон.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Gorgona


26 юни 2017 | 07:40Физкултурника се опитва да замаже скандала със сметките на боко и сие в чужди банки, който изтече във Фрогнюз. Така с един куршум два заека хем се хвърля кал по Радев, хем кафявите медии ще имат нова дъвка, хем няма да се обърне внимание как хем боко работи без пари за всички българи, хем е надиплил едни бели пари за черни дни с много нули. Шизофренията май е задължително качество за гербаджийте, както късата памет, алчността и лъжливия език. Това е нивото на политиката у нас долни лъжи с една цел, да се вкара противника в обяснения, публиката да се обърка тотално и накрая всички да излязат маскари. Ето това е родовия признак на българина.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Ралица Танева


26 юни 2017 | 10:05Много точно!


OFFche Welle


26 юни 2017 | 06:41Цвъко Цифката е дебил


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Васил Здравков


25 юни 2017 | 23:46Преди малко писах мейл до изпълнителната комисия на герб още утре да освободят физкуртурника от всички постове. Оня ден главатаря на герб се среща с шведския премиер и започва преговори за Грипен, а днес този селяк, парламентарната група на герб и недоразумението Захариева обвиняват шведа в корупция. Не за първи път цецко прави контра на биби, но това обвинение преминава всякакви граници. Не мога да давам съвети на президента Радев, но ако бях на негово място, веднага бих повикал биби за обяснение, придружено с оставката на цецко.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Иван Асен II


25 юни 2017 | 23:22Преди малко излезна в РИА Новости статия относно политически коректното дрънкане на Цецко. Руснаците направо написаха, че наш Цецо, политически коректно обвини министър председателя на Швеция в откровена лъжа и рушветчийство заради избора на изтребител. А Бойки преди два дни се тупаше в гърдите като орангутан, че това са самолетите и се е разбрал със шведа. Е нема такава държава.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


ТИКВЕНИК


25 юни 2017 | 22:43Дали няма прикрита информация с фирмите, участващи в процеса на преговори за придобиване от България на нов изтребител? ____Това са думите на Цветан Цветанов.______ Има естествено и г н Цветанов много добре я знае. Информацията с ФИРМАТА е, че ФИРМАТА е платила здрава комисионна на няколко хорица, а сега сделката се проваля. ______Пръв изрИва срамът за българското офицерство РАЛЕНТИН РАДЕВ, още след публикуване на новината. Последва гробно мълчание от НЕГОВА страна,но след срещата с шведския му колега, офанзивата бе подновена.__________Четете внимателно думите МУ щял да прави ПАЗАРЛЪЦИ, ама много здрави. Изборът бил предрешен от Радев (не Валентин)._______ Сега на ход са физкултурните мероприятия. Негова милост имал достатъчно съмнения . Съмнения за какво бе г н Цветанов ???________ Още след избора на Румен Радев за президент, Борисов и цялата му партия се настроиха за свалянето на Румен Радев. Не можаха да преглътнат шамара на НАРОДА.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Ралица Танева


26 юни 2017 | 10:03Ще свалят дедова некому! Нека се пробват, па тогава да видят ще се яде бой по китарите!


Васил Здравков


25 юни 2017 | 21:13Ако тази простотия не сложи край на политическата кариера на цецко от с. Шума, значи наистина няма такава държава по света. Това е нечувано ! цецко обвинява премиера на Швеция че е подкупил българския президент !?!? Как да не псуваш на майка това долно чонвече !


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Ралица Танева


26 юни 2017 | 10:01Не да псуваш на майка, а направо ми идва да изригна като дърт каруцар и сръбски футболен навияч!


Гошко


25 юни 2017 | 20:34Струва ми се, че Цв.Цветанов е тръгнал на счупи глава, изпълнявайки нареждането на друг зад нега. Да не се окаже, че "другият" сетне ще се скрие, а Ц.Ц ще бъде за пореден път обвиняем?


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Ралица Танева


26 юни 2017 | 09:59Чул те Господ!


Radka kamenska


25 юни 2017 | 19:50Тролове ли? Когато не са сьгласни с Вас тролове. По сьщата логика и Вие сте тролове


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Ралица Танева


26 юни 2017 | 09:58Т.нар. генова е всеизвестен герберски трол и се появява тук само в сюблимни моменти, когато трябва да се нагнетява напрежение! Раче, не заслужава внимание, просто я го игнорирай! Твърде незначима е в напъните си!


Ваня генова


25 юни 2017 | 19:46Троловете на БСП с опорните си точки веднага са на линия


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.