От министерството се оправдават, министърката минала случайно край щанда на Костенец

В нета се подиграват с Ангелкова, не знаела история

6067 | 13 февр. 2016 | 14:32

Учи и не бъди нелеп като министърката, пишат хората в социалните мрежи


Поредна нелепа издънка на министъра на туризма Николина Ангелкова, разбуни социалните мрежи. Граждани засипаха министърката, която обича да се снима с кинозвезди с подигравки. Повод за тях бе пусната снимка във фейсбук. Тя е от официалното откриване на туристическата борса "Ваканция и Спа Експо", която се провежда в София от 11 до 13 февруари. Ангелкова гордо позира пред крайно нелепа възстановка на посрещането на ослепените Самуилови войници на фона на винил за Траянови врата. Коментарите в социалните мрежи са безмилостни жестоки. Потребителите гледат и не вярват на очите си. Призивът, който отправят е: Учи българска история и не бъди нелеп като министър Николинка!

Ето какво написа Емил Джасим, човекът публикувал снимката в личния си профил във Фейсбук: „Това е министър Николинка. Тя позира пред крайно нелепа възстановка на посрещането на ослепените Самуилови войници на фона на винил за Траянови врата. Министър Николинка не знае, че при Траянови врата българите нанасят най-тежкото поражение на византийската армия, а войниците са ослепени 28 години по-късно при Беласишката битка. Министър Николинка не познава българската история и е нелепа. Учи българска история и не бъди нелеп като министър Николинка.


Битката при Траянови врата (на гръцки: Μάχη στις Πύλες του Τραϊανού) на 17 август 986 г. е най-голямото поражение, което византийският император Василий II претърпява в походите си за покоряване на България.

Бела̀сишката битка, известна още като битката при Беласица, битката при Ключ или битката при Клидион (на гръцки: Μάχη του Κλειδίου), се състои на 29 юли 1014 г. в хода на българо-византийските войни от времето на цар Самуил. Тя е кулминация на двубоя между българския цар Самуил и византийския император Василий II, продължил десетилетия в края на Х и началото на XI век.

От министерството на туризма реагираха доста бързо. Снимката на Ангелкова била случайна.
Министърката само минала да поздрави участниците в изложението

„Цитираната снимка е направена пред щанда на община Костенец. Като основна туристическа атракция на нейната територия, общината е заложила на визия на крепостта Траянови врата. Като допълнително събитие, за привличане на повече хора към щанда им, в определени часове са се разигравали и постановки, подготвени от учениците от местното училище (СОУ „Климент Охридски“).

В момента на посещението на министър Ангелкова на техния щанд се разиграва именно такъв етюд със сюжет ослепените войници на цар Самуил. Както на всеки друг щанд, така и на този, министърът на туризма се спира, за да поздрави участниците и да им пожелае успех в хода на изложението. В този момент е направена и снимката“, обясняват от министерството.

Оттам подчертават, че организатор на проявата е ПРИМ ЕКСПО, а Министерството на туризма участва в изложението със собствен щанд от 150 кв. м. и не носи отговорност за останалите щандове, тяхната визия и анимация.


ОЗК

От категорията

БНБ: Депозитите в банковата система са над 100 милиарда лева

-1566501422.jpg

Депозитите на нефинансовите предприятия през септември са в размер на 31,609 ...

25 окт. 2021 | 23:14

„Булгаргаз“: Не е истина, че договорът на „Топлофикация София“ е феодален (ВИДЕО)

-1635172611.jpg

БЕХ готов да даде нов заем на столичното парно срещу дялове от дружеството

25 окт. 2021 | 17:36

Петролът продължава да поскъпва към нови многогодишни върхове

-1538131627.jpg

Фючърсите на петрола Брент с доставка през декември нараснаха в началото на ...

25 окт. 2021 | 10:51

Изтича срокът на „Топлофикация София“ за плащане на дълга към „Булгаргаз“

-1429278752.jpg

Общинският съветник Прошко Прошков призова газовата фирма да не нагнетява ...

25 окт. 2021 | 09:04