Тепърва правителството на Борисов ще бъде изнудвано в руско-американското менгеме

Валерия Велева: Дейвид Хейл ще променя Конституцията ни. Депутатите знаят ли това?

87009 | 11 ян. 2020 | 13:47

Каквото и да си мислят, каквито и чиновници да са – въпросът за т.нар. „конституционна реформа” опира единствено и само до българския парламент. А там изобщо няма нагласа, няма атмосфера, няма воля, няма и съгласие за промяна на Конституцията.


„Наскоро се договорихме да проведем сериозен диалог за конституционна реформа и за отчетността на съдебната власт”.

 

Това заяви тази сутрин в ефира на БНР Дейвид Хейл – заместник държавен секретар на САЩ по политическите въпроси.

И още от това интервю: САЩ са против втората линия на „Турски поток“, чието продължение трябва да доставя газ за Югоизточна Европа през България, защото не осигурява истинска енергийна диверсификация за Европа, а всъщност увеличава руското политическо влияние в Европа. 

Интервюто е взето по телефона от Вашингтон след фанфарното откриване на 8 януари т.г.в Истанбул на газопровода „Турски поток“. Покрай символичния червен кран на мащабния енергиен проект застанаха водещите играчи на тържествената церемония - президентите на Русия и на Турция - Владимир Путин и Реджеп Ердоган, а до тях премиерът на България Бойко Борисов и президентът на Сърбия Александър Вучич - като лидери на страните, през които руският газ с посредничеството на Турция ще достига до Европейския съюз.

Дейвид Хейл трябваше да пристигне същия ден в София като водач на американската делагация за първите разговори с българското правителство по изпълнение на Стратегическото споразумение, подписано от премиера Борисов и президента Тръмп през ноември във Вашингтон. Но заради кризата Иран-САЩ Хейл е бил помолен от Помпео да остане във Вашингтон, както обясни посланик Мустафа.

Интервюто на заместник държавен секретар на САЩ обаче е симптоматично и поражда много въпроси.

Първо, Дейвид Хейл не е кой да е. Той е дипломат с най-високия ранг в САЩ, третия по важност в американската администрация, бивш посланик в Йордания, Ливан и Пакистан, бивш специален пратеник за Близкоизточния мир, човек ползващ се с изключителното доверие на американския президент. В този смисъл думите на Дейвид Хейл изразяват официалната американска позиция, както и персоналната на самия Тръмп.

Второ, изявлението му "наскоро се договорихме да проведем сериозен диалог за конституционна реформа", е меко казано, скандално. С кого какво е договорено? В разговорите Борисов-Тръмп през ноември не е ставало дума за промени в Конституцията, или поне ние не знаем това, а за съдебна реформа с оглед на отчетността на съдебната власт. В подписаните от двамата лидери документи също няма точка, визираща "конституционна реформа". И досега трябваше да има реакция на българските институции, тъй като откъси от това интервю от два дни са качени на сайта както на БНР, така и на американското посолство у нас.
Хейл не казва кои аспекти на Конституцията ни са предмет на "реформа", но по информация на Епицентър.бг става дума за т.нар. конституционна жалба – възможността български граждани да могат да сезират Конституционния съд. Пратеници на Държавния департамент вече са провели и разговори в българското Министерство на правосъдието.

В тази насока бяха и наскоро проведените при президента консултации. Самият Радев заяви, че обмисля да използва правомощията си и да внесе в парламента предложение по тази тема. Но! Каквото и да си мислят американците, каквито и чиновници да ни пращат – въпросът за т.нар. „конституционна реформа” опира единствено и само до българския парламент. А там изобщо няма нагласа, няма атмосфера, няма воля, няма и съгласие за промяна на Конституцията. И дълго време няма да има.

Но, ако президентът Радев, по силата на основния закон, има право да внася конституционни предложения, то е абсурдно и граничещо с накърняване на националния суверенитет, такива аспирации да получаваме от чужда държава. Ако пък сме поканили някого да ни дава съвет как да си реновираме Конституцията, то това трябва да стане през органите в парламента, а не да го чуваме от Вашингтон.

И като допълнение към темата, искам да припомня, че не за първи път в 30-годишната история на Прехода посланици на САЩ или висши американски представители са се нагърбвали със задачата да ни променят Конституцията. Никога не са успявали. Но винаги са създавали антиамерикански настроения в обществото.

Трето, с интервюто си г-н Хейл ни казва, че Белия дом зачерква втората тръба на „Турски поток”, която ние по настояване на премиера наричаме „Балкански поток”. И пак от думите на Борисов знаем, че той е убедил президента Тръмп, че „Балкански поток” не е „Турски поток”, а е част от газоразпределителната система на България с цел диверсификация на газовите източници, което САЩ горещо подкрепят.

Сега какво излиза, че прегръдките, ръкостисканията и веселото потупване по рамото в Овалния кабинет са били само за пред камерите. А в действителност интересите на САЩ са над всичко това и с тях компромиси няма - американската политика е преди всичко бизнес, тя не е обвързана с ценности и приятелства, а Тръмп налага със сила бизнесинтересите на САЩ по цял свят. И България няма да е изключение!

Както и да наричаме Втората тръба на „Турски поток”, Вашинтгон е против нейното строителство. И Дейвид Хейл ни го каза в прав текст. Странно е мълчанието и по този повод. Няма реакция нито от Външно министерство, нито от Министерство на енергетиката, нито от кабинета на премиера.

Сякаш Хейл чакаше да види как Борисов ще завърти заедно с Путин червения кран на „Турски поток”, за да го плесне публично през ръцете. Руските медии пък го унижиха, че в тази ВИП четворка в Истанбул е бил „неудачника”, който преди години сложи кръст на „Южен поток” през собствената си страна, за да открива сега същия газопровод през чужда.

Няма съмнение, че Борисов се опитва по всякакъв начин да удържа балансите за България в тежката схватка САЩ-Русия и да прокарва националния интерес чрез „Турски поток” и другите енергийни проекти. С цената да загърби хладното отношение на Путин, да покаже специално внимание към „стратегическия партньор” или да се усмихва там, където го гледат под око.

Преди да тръгне за Истанбул Борисов обяви решението на правителството България да придобие 20% от собствеността на терминала за втечнен природен газ в Александруполис, от където ще пристига предимно американски втечнеп газ
САЩ приветстват това като „голямо постижение, което ще подобри енергийната диверсификация на Балканите“, но не приемат Втората тръба на „Турски поток” като част от същата тази диферсификация, а като „проводник на руските политически интереси в Европа”. И искат ние да се съобразим безприкословно с това тяхно виждане. Въпреки че "Турски поток" се изгражда по европейските правила, за разлика от "Южен поток".

Думите на Хейл са симптом, че тепърва правителството на Борисов ще бъде изнудвано в това руско-американско менгеме. В днешния хаотичен свят, където са прекрачени всички червени линии на принципи и правила, страна като България ще бъде изправена пред все по-сериозни предизвикателства, за които нито сме подготвени, нито имаме ресурс да отстояваме собствени позиции, нито имаме истински партньори, на които да се опрем. Ще се люшкаме ту към едните, ту към другите в желанието си да угодим на всички, да бъдем приятели с всички, и ще плащаме висока цена за това.

Четвърто. Как трябва да се реагира на интервюто на Дейвид Хейл? Единият начин е да не му се обръща внимание – някакъв си американски чиновник бил казал нещо, от което няма да произтече нищо. Това е принципът на снишаването – чакаме по Живковски да отмине бурята.

Вторият начин е да се изрази несъгласие и се заяви, че България сама решава кое е добре за нея и кое не. Това означава обаче синхрон в позициите на премиера, на президента, на опозицията. Означава парламентът да излезе например с декларация, че подкрепя строителството на „Балкански поток” като част от националните интереси на страната, за се даде възможност на премиера да удържи на евентуален натиск, подобен на този, който удържа Меркел по отношеие на „Северен поток”.

В ситуации като настоящата държавническо е да бъдат загърбени партийните интереси. Защото, ако сега Тръмп наложи санкции само върху морската част на „Турски поток”, то утре американските интереси могат да го принудят да направи същото и за сухоземната част на газопровода. Тогава какво правим?
Отказваме се, както направихме с „Южен поток”? Това ще е поредното самоубийство. Сърбите само това чакат. А и Путин ни предупреди – продължим ли да се забавяме със строителството, Втората тръба ще ни заобиколи.

Пето, Хейл подчерта, че стратегическото ни партньорсто е заради географското положение на страната ни. „България е на източния фланг на НАТО, до Близкия изток е - наистина много важна страна за европейската стабилност и сигурност, както и за американската визия за бъдещето на Европа. Това е една от причините да искаме да бъдем партньори на България, включително със структурите за сигурност”. Толкоз! Нищо друго не ги интересува.


САЩ гледат на нас като на територия, която им трябва.
И имат самочувствието, че могат да се разпореждат в тази територия.

Делегацията, която дойде на 8 януари за разговорите по Стратегическото партньорство със САЩ, е била внушителна, както никога досега – повече от 20 американски чиновници от нисш ранг са пръснати по министерствата: на отбраната, на правосъдието, на образованието, за да ни помагат в управлението на държавата. При това сами сме ги поканили.
В прав текст - САЩ ни взеха на ръчно управление!

Това е рекапитулацията за 30 години Преход. 


От категорията

Валерия Велева: БОРИСОВРАДЕВСПРЕТЕСЕ !

-1448546816.jpg

Хората седят затворени по домовете си, стискат зъби с пламнали от проблеми и ...

8 апр. 2020 | 01:53

Проф. Петър-Емил Митев: Ген. Мутафчийски показва лидерски качества - решения, харизма, резултати

-1479297140.jpg

Мястото на нашата страна е в Европейския съюз, а мястото на самия ЕС не е ...

5 апр. 2020 | 14:40

Ал. Маринов: Не можем само да седим зарити в земята и да чакаме бурята да отмине, ще се задушим

-1580931907.jpg

Няма реалистичен вариант, при който напрежението между президент и премиер да ...

9 апр. 2020 | 17:58

Тагесшпигел: Битката срещу Тръмп може да започне. Ще участват ли американските леви?

Джо Байдън и Доналд Тръмп-1586437367.png

„Готови ли сте за американска революция?“, питаше Бърни Сандърс и докарваше до ...

9 апр. 2020 | 16:02

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Borislav Dimitrov


12 ян. 2020 | 18:53Велева, дупетатите в парламента са главните престъпници в държавата, каква реакция от тях очакваш?!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Александър Павлов


12 ян. 2020 | 16:29Когато ни продават американски компресори за втората линия на Турски поток са съгласни ? А сега не ? Ааааай сиктир ...


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Величков Любомир


12 ян. 2020 | 15:07Момчета , спокойно ! И още по зле ще става . Американците видяха че страната ни е територия , село без кучета , а чобанинът е прост селянин от Банкя , но пък пълен с комплекси и огромно его. Майка си и баща си ще продаде за едната снимка с някой западен големец , която някога да показва на внуците си . А те , както я е подкарал , ще се срамуват от това .


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Bacho Кольо


12 ян. 2020 | 14:51Фактът, че български официални лица са успели да убедят американските законодатели да направят 28 ма поправка в конституцията си , ме изпълва с чувство на законна гордост.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Иван Звездаров


12 ян. 2020 | 14:25ПОЗДРАВЯВАМ ВИ госпожо Валерия ВЕЛЕВА за гражданската доблест и смелост, че подкрепяте прекрасната ни Родина БЪЛГАРИЯ! ...


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Лулчев


12 ян. 2020 | 10:21На Дейвид Хейл трябва да му бъде наложена санкция да не влиза в България с аргумента опит за намеса във вътрешните работи на страната, а на Тиквата да бъде повдигнато обвинение по чл.103 от НК, който гласи следното:"Който, изпълнявайкидържавнаслужбаилипоръчениепредчуждоправителствоилимеждународнаорганизацияумишленогиводивъввреданарепубликата, сенаказваслишаванеотсвободаотдесетдопетнадесетгодини, кактоислишаванеотправапочл. 37, ал. 1, т. 6 и 9 ".


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


proksima


12 ян. 2020 | 08:18ВалериО, на борисоф не му трябва депутатите да знаят за промяната в Конституцията ! Той е Абсолютем Монарх, концентрирал всички власти в крадливите си ръце Законодателна, Съдебна, Изпълнителна и дори е Изразител на Волята на Народа, видно от манипулациите на всички избори през последните години.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Енчев Илия


12 ян. 2020 | 08:12Какво трябва да направим; Ние си знаем!! 1. Закон за гаранция на "Държавният СУВЕРЕНИТЕТ"! 2. Закон за "ДЕПОЛИТИЗАЦИЯ" на върте държавните отношения! 3. Закон за новият, "ДЕПОЛИТИЗИРАН начин на ИЗБОРИ"! НЕ може и няма да има демокрация, докато под натиска от брюксел чужденци ни се налагат, бит, култура и закони, че и смяна даже на паричната ни единица. А за срам като "потомци" на ДЯКОНА, Ботева и Вапцарова, все още Българите непризнаваме новоосвободилите се от Нео НАЦИЗМА Републики; Северна и Южна Осетии, Нагорны Карабах, Луганск, Донецк, Сръбско Косово и Крым, но Евро поддържаме НЕО НАЦИСКИТЕ режими в; Литва, Латвия, Естония, Полша и Украйна! Ако не върнем Евро откраднатия СУВЕРЕНИТЕТ на БЪЛГАРИЯ, младото ни поколение няма да има РОДИНА ! Енчев entanashi@abv.bg T. F. : 81 (424) 62 4808 "Българският нов жизнен формат" http: www.spiralata.net bibliote


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Лулчев


12 ян. 2020 | 13:16Г_н Урумов, таварищ Енчев работи като "мурзилка" и никакви аргументи не приема.Виждал е "НЕО НАЦИСКИ" режими само в устата на Мара Захаровата.


FuckEU


12 ян. 2020 | 11:29Енчев, там е работата, че не знаем. Ако знаехме не бихме допуснали всеки еректирал чуждинец да ни оножда под бурните ни аплодисменти и усмивки тип мъж на метеороложка. Българинът все много знае и все еб@н ходи. Аз също псувам наглите кравари, но вината да сме в положение на роби си е изцяло наша. Те "хорицата" просто си защитават националните интереси на фалиралата държавица. Въпроса е ние защо стоим вечно с отворени задни бузи, а някой не се сещат и вазелин да си сложат?


венелин урумов


12 ян. 2020 | 09:40Г ??Н Енчев ""дълбаеш" в неправилната посока !В тунела зад теб няма дори дебили и те разбират че ще ги изведеш на необитаем остров!Не се прави на МОЙСЕЙ


Енчев Илия


12 ян. 2020 | 08:03СТОП америкосци!! Нас БЪЛГАРИТЕ старе шината на живота на Планетата ли ще учите? Какво трябва да направим; 1. Закон за гаранция на "Държавният СУВЕРЕНИТЕТ"! 2. Закон за "ДЕПОЛИТИЗАЦИЯ" на върте държавните отношения! 3. Закон за новият, "ДЕПОЛИТИЗИРАН начин на ИЗБОРИ"! Българио, старейшина си на човешкият живот на Планетата, НЕ може и няма да има демокрация, докато под натиска от брюксел чужденци ни се налагат, бит, култура и закони, че и смяна даже на паричната ни единица. А за срам като "потомци" на ДЯКОНА, Ботева и Вапцарова, все още Българите непризнаваме новоосвободилите се от Нео НАЦИЗМА Републики; Северна и Южна Осетии, Нагорны Карабах, Луганск, Донецк, Сръбско Косово и Крым, но Евро поддържаме НЕО НАЦИСКИТЕ режими в; Литва, Латвия, Естония, Полша и Украйна! Ако не върнем Евро откраднатия СУВЕРЕНИТЕТ на БЪЛГАРИЯ, младото ни поколение няма да има РОДИНА ! Енчев entanashi@abv.bg


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Енчев Илия


12 ян. 2020 | 07:59Какво трябва да направим; 1. Закон за гаранция на "Държавният СУВЕРЕНИТЕТ"! 2. Закон за "ДЕПОЛИТИЗАЦИЯ" на върте държавните отношения! 3. Закон за новият, "ДЕПОЛИТИЗИРАН начин на ИЗБОРИ"! Българио, старейшина си на човешкият живот на Планетата, НЕ може и няма да има демокрация, докато под натиска от брюксел чужденци ни се налагат, бит, култура и закони, че и смяна даже на паричната ни единица. А за срам като "потомци" на ДЯКОНА, Ботева и Вапцарова, все още Българите непризнаваме новоосвободилите се от Нео НАЦИЗМА Републики; Северна и Южна Осетии, Нагорны Карабах, Луганск, Донецк, Сръбско Косово и Крым, но Евро поддържаме НЕО НАЦИСКИТЕ режими в; Литва, Латвия, Естония, Полша и Украйна! Но и този факт, вас не ви засяга! Ако не върнем Евро откраднатия СУВЕРЕНИТЕТ на БЪЛГАРИЯ, младото ни поколение няма да има РОДИНА ! Енчев entanashi@abv.bg T. F. : 81 (424) 62 4808


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Енчев Илия


12 ян. 2020 | 07:56Заедно с БРЕКЗИТ ния разпад на псевдо съюза ЕU, т.е. с излизането на БритДауния от Евро конгломерата, започна разпада и на монархиите па света! С бягството на Гари и жена му от монархо деспота на БритДаунската баба Елла II започна и нейния разпад! НЕ може и няма да има демокрация и истински съюз в условия на санкции, рестрикции, ултиматуми и заплахи, сред държави членки с потъпкан и Евро откраднат СУВЕРЕНИТЕТ! СТОП америкоси!! Нас БЪЛГАРИТЕ ядрото на живота на Планетата ли ще учите? СТОП на предложени НАЗНАЧЕНИЯ а трябва избор на таланти, и издърхжан Държавен изпит за лоялност на всеки държавен пост, без значение на ранг! Какво трябва да направим; 1. Закон за гаранция на "Държавният СУВЕРЕНИТЕТ"! 2. Закон за "ДЕПОЛИТИЗАЦИЯ" на върте държавните отношения! 3. Закон за новият, "ДЕПОЛИТИЗИРАН начин на ИЗБОРИ"! Българио, старейшина си на човешкият живот на Планетата, ОСЪЗНАЙ се, ДАЙ ПРИМЕР да се ВЪЗРОДИМ!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Енчев Илия


12 ян. 2020 | 07:55СТОП америкоси!! Нас БЪЛГАРИТЕ ядрото на живота на Планетата ли ще учите? СТОП на предложени НАЗНАЧЕНИЯ а трябва избор на таланти, и издърхжан Държавен изпит за лоялност на всеки държавен пост, без значение на ранг! Какво трябва да направим; 1. Закон за гаранция на "Държавният СУВЕРЕНИТЕТ"! 2. Закон за "ДЕПОЛИТИЗАЦИЯ" на върте държавните отношения! 3. Закон за новият, "ДЕПОЛИТИЗИРАН начин на ИЗБОРИ"! Българио, старейшина си на човешкият живот на Планетата, ОСЪЗНАЙ се, ДАЙ ПРИМЕР да се ВЪЗРОДИМ! НЕ може и няма да има демокрация, докато под натиска от брюксел чужденци ни се налагат, бит, култура и закони, че и смяна даже на паричната ни единица. А за срам като "потомци" на ДЯКОНА, Ботева и Вапцарова, все още Българите непризнаваме новоосвободилите се от Нео НАЦИЗМА Републики; Северна и Южна Осетии, Нагорны Карабах, Луганск, Донецк, Сръбско Косово и Крым, но Евро поддържаме НЕО НАЦИСКИТЕ режими в; Лит


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Solo


12 ян. 2020 | 00:19Трябва единодушно да им се покаже, че независимо от "договорките" с президента им, ние нямаме нужда от тяхната "помощ" за управлението на държавата и е най добре да си ходят, защото са крайно нежелани тук! Те ли ще ни "помагат" в държавното дело питам, когато ние сме имали държава и то велика, повече от 10 века преди тях и това е само според официално признатите данни, а неофициално тракийските държави са отпреди 8 000 години например. Т.е. далеч преди ФАЩ и днешна Европа да са съществували... Неприятното положение, в което изпаднахме през последните години е и тяхно дело и е срамно да идват тук ни лук яли, ни лук мирисали под предтекст, че идват да "ни помогнат". Все някога трябва да има справедливост, не може да продължава така до безкрай...


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


FuckEU


12 ян. 2020 | 11:22Може може, докато така нареченият народ си спи зимен сън от по 500 г. господарите на башибозуците ще си разиграват коня както си искат. Само дето този път като се събудят няколкото мислещи българи, вече никога няма да съществува такава държава.


Иванов


12 ян. 2020 | 00:03Добре де статията е правдива, финалът и също. Е има да се добави само КОЙ Е ВИНОВЕН БЕ ВЕЛЕВА, КОЙ Нинова ли ?? Защо този СУПЕР КАЛПАВ НАРОД НЕ ТРЪГНЕ СРЕЩУ ТОЗИ БАНКЯНСКИ ДЕБИЛ и не свали цялото прогнило до костите правителство. Докога да слушаме идиотизмите му, неговите, на оня дебил със синята каска и на олигарсите зад тях, ДОКОГА. Болестите не само в Перник, и другаде ще тръгнат МАСОВО. Баш дебилът продължава да ни говори колко ниска станала безработицата.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


FuckEU


11 ян. 2020 | 23:30Сега стана ли ви ясно защо фатмака президент е поискал да бъзика конституцията? Ще променят, че сме парламентарна република недопускаща автономни области. ЧЕ бракът не е само между мъж и жена. Че традиционната религия е православие и официален език е българският. ....... Ако народа допусне това, значи не заслужава да има държава.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


FuckEU


12 ян. 2020 | 11:17Не е нужно между българите да има пълно съгласие, а само по темите засягащи родината ни.


Solo


12 ян. 2020 | 00:01За пръв път имам пълно съгласие с Вас! ...