Белият дом уличи в лъжа Петков: Нито дума за евтин газ от срещата му с Камала Харис

Българското общество беше въведено в заблуда от прессъобщеншието на Министерския съвет

Белият дом уличи в лъжа Петков: Нито дума за евтин газ от срещата му с Камала Харис

39114 | 11 май 2022 | 16:03

В съобщението на Белия дом няма и намек за това, че Петков договорил по време на срещата с Камала Харис реални доставки на втечнен природен газ към България на цени под тези на "Газпром", които да започнат от месец юни,


Лъсна поредната излагация на българския министър-председател Кирил Петков в САЩ, който се опита да заблуди българската общественост за уж постигнати резултати при срещата му с вицепрезидента Камала Харис. 

 

"Договорено беше и извършването на реални доставки на втечнен природен газ към България на цени, под тези на „Газпром“, които да започнат от месец юни", гласи съобщението на българската правителствената пресслужба от 6.30 часа тази сутрин за срещата Петков-Харис.

 

Няколко часа по-късно истината излезе наяве с официалното прессъобщетние на Белия дом, което фактически уличава българския премиер в лъжа!

 

„Вицепрезидентът Камала Харис се срещна днес с министър-председателя на България Кирил Петков. Тя изрази своята признателност за силния съюз и топлото приятелство между САЩ и България. Тя благодари на министър-председателя за подкрепата на България към Украйна и потвърди солидарността на САЩ пред последния опит на Русия да използва енергията като оръжие. Те се съгласиха с необходимостта от укрепване на устойчивостта на Европа чрез по-нататъшно диверсифициране на енергийните доставки извън Русия и значението на продължаването на силната отбрана и възпирането по източния фланг на НАТО”.

 

Това се посочва в официална позиция на Белия дом от срещата на премиера Петков с вицепремиера Камала Харис.

Нито дума за реални доставки на втечнен природен газ към България на цени, които четем в съобщението на Министерски съвет.

Няма и намек за това, че премиерът Петков по време на срещата с Камала Харис е договорил извършването на реални доставки на втечнен природен газ към България на цени под тези на "Газпром", които да започнат от месец юни, с които българското общество бе въведено в заблуда. 

Тази тема напълно липсва в съобщението на Белия дом.


Подобна позиция липсва и в съобщението в "Туитър" на вицепрезидента Харис, където кухите фрази и бланкетните изрази издават безсмислието на срещата между нея и Кирил Петков.

 

 

"Беше прекрасно да посрещна българския премиер Кирил Петков в Белия дом днес. САЩ са признателни за силния съюз и топлото приятелство между нашите две страни", гласи съобщението на Камала Харис.

 

Такъв провал в САЩ българската дипломация не е имала!

 


От категорията

Бившият министър на енергетиката отговори на наследника си: Да не се окаже, че няма да усеете...

"И само да не се окаже, че наличните оферти за първи слот, които са в Булгаргаз… отново са по-добри от тези, които ще “реализирате” през “търговата” процедура?!", пише още Александър Николов.
-1659007397.jpg

"И само да не се окаже, че наличните оферти за първи слот, които са в ...

12 авг. 2022 | 01:34

Министър Христов: Петков е платил колосални суми за адвокатски хонорари за преговори с "Газпром"

Министър Христов: Петков е платил колосални суми за адвокатски хонорари за преговори с "Газпром"-1660198900.png

Недостигът на газ е около 30% от планираното отопление. Ако не осигурим газ и ...

11 авг. 2022 | 08:49

Димитър Стоянов: Враг съм на безхаберието в българската армия, не на F-16
(Видео)

Димитър Стоянов Кадър: бТВ-1660236378.jpg

"Ако не вземем втората осмица изтребители, няма да имаме даже състав на ...

11 авг. 2022 | 19:44

Директорът на Центъра за радиационна защита: Няма място за паника, следим ежедневно радиационния фон
(Видео)

-1435938485.jpg

"Фоновите стойности са в границите на естествения фон и са под минимално ...

11 авг. 2022 | 22:19