Борисов говори пред младите в ГЕРБ

Имаме реален шанс за Шенген и на 99,9 съм сигурен, че за въздух ще стане, прогнозира бившият премиер

Борисов пред младите в ГЕРБ: Искате ли го това правителство? Ако кажете, утре може да го няма

11211 | 3 дек. 2023 | 10:32

Още първата седмица не могат да си направят общински съвет, пребиха хората в София - стана кръв и мазало, падна сняг 20 сантима и стана мазало, посочи лидерът на ГЕРБ


Сглобката е „паянтова“ – това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на младежки форум в Сливен. Той попита присъстващите дали има смисъл ГЕРБ да остане.

Да, понасяме щети в момента, но плюсовете и добрите новини са повече“, заяви Борисов и припомни някои от ключовите решения на правителството.

Според него страната ни има и огромни шансове за Шенген и еврозоната.

 

„Ние трябва да намерим подходящата формула, която сега работи, скърца, паянтова е - безспорно е така. Дразнят ни много неща, сигурно и при тях е така, но това е единственото логично към момента“, смята Борисов.

„Три години съсипахме всичко, в момента в държавата няма нито един авторитет. Няма нито една институция с авторитет. Как се управлява без авторитет?“, попита той.

 

„Всяка една от партиите може още утре да разруши правителството. Ако вие ми кажете, още утре няма да съществува. Искате ли го? Пет пъти го правихме“, обърна се Борисов към младежите на ГЕРБ.

„На шестия, след като над милиард изхарчихме, за да провеждаме избори, нещо, макар и паянтово, съществува", допълни бившият премиер.

 

"От вас искам да ми кажете ясно и точно - оставаме в това управление или не оставаме, защото не го харесваме. Или оставаме и продължаваме да се борим с парламентарните инструменти."

 

Борисов говори пред младите в ГЕРБ. МГЕРБ се събра на форум - Национална зимна академия в Сливен.

В изказването си лидерът на партията направи препратки към думите на говорилите преди него бивши министри от ГЕРБ Делян Добрев и Владислав Горанов, а също и към участието на съпредседателя на ДБ Христо Иванов в събота в Дарик радио.

 

В изказването си Борисов спореше с младежите, които в изказванията си искали "да се сбият" с ПП - ДБ. "Но при тях е същото. Те години наред насаждаха омраза", каза той по адрес на ДБ и ПП. Обърна внимание, че и "ние сме вдигали ръчичка за това правителство".

Борисов подчерта, че може и да не се харесват с ПП-ДБ, но дори и да се отиде на избори, конфигурацията в парламента ще е същата.

 

"Трябва да намерите начин да общувате с тези хора", посъветва младите Борисов, говорейки за ПП - ДБ.

"Лесно е да счупим, лесно е да мразим - това са лесните неща. Със Севда бяхме в съседни килии. Това е силата на ГЕРБ - силата да прощаваме, не да мразим. Ние можехме да направим същото", посочи Бойко Борисов, припомняйки арестите - своя и на пиара си Севдалина Арнаудова, по време на правителството на Кирил Петков.

 

Борисов каза в заключение: "Изпращам поздрави на ПП, ДБ, ДПС, на всички, които подкрепят това правителство!"

 

Бойко Борисов започна изказването си със защита на традиционните ценности.

 

"Аз никога няма да се изкълча на майка ми да ѝ казвам родител. На майка ми, която за мен е светица и ще ми е майка, докато съм жив, Бог да я прости. Това е свято - майката в българската народопсихология. Нямам нищо против, на всякакви инакомислещи сме дали възможност за най-високите постове. Но ние от това не можем да мърдаме, това значи консервативно дясно", каза лидерът на ГЕРБ пред младежите.


Да има мода, сега еднорози, феи, ние ще сме за нестинарките, кукерите, традиционното българско огнище. Аз така съм възпитан. Вие, ако сте по друг начин, бъдещето е ваше. Докато сме ние, така ще бъде“, продължи той пред младите, критикувайки коледното шоу на новия столичен кмет Васил Терзиев.

Христо Иванов говори за джипката. За да отрежеш лента, означава, че си финансирал, проектирал, построил и открил. Това е разликата, в тия три години имаше едноличен модел със служебните правителства. Един човек назначаваше всичко. Но Христо Иванов не говори за това. С мен се заяжда, че премиерът не е цар. Но аз не съм се родил цар. Народът ме избутва през всичките тези години с огромни мнозинства“, припомни той.

„Това е революционно, което Христо Иванов каза вчера, и аз му благодаря, той е безспорно умен човек. Той говори за бъдеще време. Но то би могло още сега, преди приемането на бюджета, да се защитят тези принципи на ЕНП, на стабилните финанси. Разбирам и неговата трудност, защото е в коалиция официална с ПП. Той не може да се разграничи към момента. Абсолютно прав е, че всяка една от партиите в момента може да разруши правителството“, посочи Борисов.

„Сега в отбраната се прави нещо, което без ГЕРБ нямаше да е възможно. А сега подписите на Кирил Петков, на Христо Иванов стоят на първите четири места. Завчера минаха „Страйкърите“, подчерта Борисов.

Направихме и много в ядреното гориво. Благодарение на това, Деляне, че сме в тази паянтова сглобка. Ако не беше ГЕРБ в сглобката, нямаше да е ги има. Ти го казваш. Сега има ли ги? Има ги“, обърна се той към Делян Добрев, когото често нарича "опозицията в ГЕРБ".

„Имаше неща, при които предишното правителство не се справи. Кирил Петков не се справи. Щеше ли да подпише тези договори с вицепремиер Корнелия Нинова? Това менгеме, в което и те бяха, се махна благодарение на нас“, подчерта лидерът на ГЕРБ.

Имаме реален шанс за Шенген и на 99,9 съм сигурен, че за въздух ще стане, с формула и за сухопътната граница, която е много важна“, прогнозира той.

Но прав е Христо Иванов - всеки момент това може да го счупим. Но какво следва? Нови избори. "Маркет Линкс", които крайно не ни обичат и харесват, ни дават 6-7 процента преднина, но и никакво по-различно от днешното управление - ГЕРБ, ПП-ДБ, ДПС. Местните избори го докараха. И вие продължавате да ме ръчкате да се бием", допълни бившият премиер, обръщайки се към младежкия актив на партията.

„Ние когато тръгвахме предишния път, им оставихме за цялата магистрала Търново-Русе пари в отделна сметка“, припомни той.

„Взех решение – на първи копки не ходя", каза Борисов и обясни, че прави това, защото е видял преди управлението на ГЕРБ много първи копки на един и същи обект, след които нищо не се е случвало.

 

"На лентичка – може, но пак се иронизираше. Но това означава, че си го направил. Спряхме и лентички да режем, защото ги дразнехме. Ние правехме толкова много неща“, посочи Борисов.

Те говорят за наследството на ГЕРБ в София. Нахалници! Това е точната дума. Затова много вярвам в Господ – още първата седмица не могат да си направят общински съвет, пребиха хората в София - стана кръв и мазало, падна сняг 20 сантима и стана мазало. Сиреч има карма. И върху еднорозите тази карма тежи и никакви приказни феи няма да ги спасят. Защото те дразнят тоя над нас“, каза гневно Борисов, който е бил и кмет на София.

„Работата на Нинова е да излезе и да каже: „Борисов е виновен за всичко“. Те ще се сбият Киро и Пеевски, а тя вика: „Борисов е виновен“. И вика: „Той се изнизва“. Да стоя и да ги гледам как се бият ли? Те се сбиха след това - ПП и „Възраждане“, каза той.

„5 години бях главен секретар преди да стана кмет и имах най-много власт. Никога след това не съм имал толкова власт, дори като премиер. И всички се сработиха с мен. Те зъснаваха, че в тези 2 годин ии да намправят нови избори и да ме бламират в София, пак ще ги победя. Но аз не си позволих да бъда арогантен“, посочи той.

Борисов посъветва младежите на ГЕРБ да търсят начини за разбирателство с младежите на другите формации.

 

На събитието пръв взе думата Делян Добрев. "България се превърна в четвъртия купувач в света на руски петрол. При положение, че едва 40 процента от горивото се продава на българския пазар. По времето на ГЕРБ 50 процента от нефта беше руски, 50 процента неруски. Сега е 100 процента руски. Сега евроатлантиците от "Промяната" купуват три пъти повече руски нефт", заяви Добрев.

"Изнасят бензин и дизел в открито море. Така пише в митническите документи. Добре ли е? Къде отива от там, никой не знае, защото се претоварва на други кораби. По наша информация отиват в други европейски държави, в Щатите. 60 процента от горивата отиват из целия свят, въпреки дерогацията. Това правителството в енергетиката не е евроатлантическо", добави председателят на Енергийната комисия в парламента.

Той коментира и бюджета на Асен Василев. "Бюджетът има заложени такива дългове и е толкова ляв, че не знам нашите колеги от ДБ как ще гласуват "За" него. Много ми е странно как техните икономисти защитават този бюджет. И се чудих защо се получава така. И ще ви кажа моята теза. Според мен няма друго обяснение, освен че са хипнотизирани. Вие сигурно сте забелязани, че Асен Василев не мига, когато говори. Според мен като го гледат и се хипнотизират. Няма такава масова хипноза в Народното събрание. Той им обяснява, че е много хубаво да теглят милиарди дългове в следващите години и ще станеш богат. Ще препоръчам на колегите да отидат да им леят куршум, някой поп да им чете, че сигурно са омагьосани. Ще им препоръчам да не гледат Асен Василев в очите", продължи Делян Добрев.

След него думата взе бившият министър на финансите Владислав Горанов. "Не можем да бъдем на нивото на нашите политически опоненти. Но сме длъжни, стоейки в тази сложна ситуация, да разказваме за рисковете, които управлението ни поставя. А сред тях са удвояване на дълга, трупане на огромни лихви... Политическата класа дълбае дъното ден след ден. Тук е отговорността на ген. Борисов, на лидера на ГЕРБ, да ни преведе през това без щети за партията", предупреди Горанов.

 

 Още първата седмица не могат да си направят общински съвет, пребиха хората в София - стана кръв и мазало, падна сняг 20 сантима и стана мазало, посочи лидерът на ГЕРБ

От категорията

Борисов за ПП: Изкарват се борци за чистота, а действията им показват точно обратното (ВИДЕО)
(Видео)

-Boyko-Borisov-pred-zhurnalisti-v-Narodnoto-sabranie-_1704978648.jpg

Запознах се с меморандума и точно ми е като попската работа, където един поп ...

22 февр. 2024 | 09:22

Пеевски: Христо Иванов пиеше мазно турско кафе и седеше в скута ми, предлагаше ми делкане
(Видео)

Делян Пеевски: Олигархията иска да овладее държавата! Битката е за КОНПИ и прокуратурата-Zastrashena-e-natsionalnata-ni-sigurnost--tova-e-uzhasyavasht-probiv--zayavi-v-petak-Delyan-Peevski_1705743178.jpg

Случи се нещо нечувано - изявените евроатлантици от ПП-ДБ провалят проекта на ...

22 февр. 2024 | 09:36

"Наглост и спектакъл" - гръцкият бизнесмен Каламарис с обвинения към Зартова и нейн бивш заместник

"Наглост и спектакъл" - гръцкият бизнесмен Каламарис с обвинения към Зартова и нейн бивш заместник. Снимка БТА--Naglost-i-spektakal----gratskiyat-biznesmen-Kalamaris-s-obvineniya-kam-Zartova-i-neyn-bivsh-zamestnik_1708640139.png

Каламарис призова депутатите да поканят на изслушване главния архитект на София ...

23 февр. 2024 | 00:12

Прокурор Зартова: В Софийската районна прокуратура никога не е имало чадър над убития Мартин Божанов

Прокурор Зартова: В Софийската районна прокуратура никога не е имало чадър над убития Мартин Божанов-Prokuror-Zartova--V-Sofiyskata-rayonna-prokuratura-nikoga-ne-e-imalo-chadar-nad-ubitiya-Martin-Bozhanov_1708635276.jpg

В конкретния случай с господата гръцки раждани постановлението, с което те са ...

22 февр. 2024 | 19:41

Най-важното

Необходима е по-голяма ефективност в обществените поръчки

Световната банка с тежка критика за България: Събираемостта на ДДС е ниска, растежът се бави

Световната банка за България: Събираемостта на ДДС е ниска-1609887161.jpg

Без мерки, към 2050 година растежът на икономиката може да се забави до 1,25%. ...

22 февр. 2024 | 14:29

Ашколсун, Христо, евала, машала и аферим!

Трифонов: Всеки път като видя физиономията на Христо Иванов, ще си го представям в скута на Пеевски

Трифонов: Всеки път като видя физиономията на Христо Иванов, ще си го представям в скута на Пеевски-1658757760.jpg

Би трябвало тук да приключи политическата му кариера, заради лъжите, заблудите, ...

22 февр. 2024 | 16:23

Олигархията иска да овладее държавата! Битката е за КОНПИ и прокуратуратаа, заяви лидерът на ПГ на ДПС

Пеевски: Христо Иванов пиеше мазно турско кафе и седеше в скута ми, предлагаше ми делкане
(Видео)

Делян Пеевски: Олигархията иска да овладее държавата! Битката е за КОНПИ и прокуратурата-Zastrashena-e-natsionalnata-ni-sigurnost--tova-e-uzhasyavasht-probiv--zayavi-v-petak-Delyan-Peevski_1705743178.jpg

Случи се нещо нечувано - изявените евроатлантици от ПП-ДБ провалят проекта на ...

22 февр. 2024 | 09:36

"Промяната" са изпращали винаги ярки политически фигури за ръководства на регулатори, изтъкна лидерът на ГЕРБ

Борисов за ПП: Изкарват се борци за чистота, а действията им показват точно обратното (ВИДЕО)
(Видео)

-Boyko-Borisov-pred-zhurnalisti-v-Narodnoto-sabranie-_1704978648.jpg

Запознах се с меморандума и точно ми е като попската работа, където един поп ...

22 февр. 2024 | 09:22

Единственият изход е оставка и избори 2 в 1, категорична бе лидерът на БСП

Нинова за Христо Иванов: Седеше в лодката пред Сарая, а после легна в скута на Пеевски. Падение!

Нинова: Започват от вътре да си вадят кирливите ризи, мафията започна да се самоизяжда-Ninova--Promyanata-v-Konstitutsiyata-e-nay-golyamata-vreda--koyato-sglobkata-nanese-na-darzhavata_1703067481.jpg

Тези хора се събраха само за постове, за пари, за власт и разпарчатосване на ...

22 февр. 2024 | 11:54

Съпредседателят на ДБ отрече да е лобирал Андрей Янкулов да бъде избран за главен прокурор

Христо Иванов потвърди: Да, проблемът е как ще се разпредели цялата тази власт в регулаторите

Христо Иванов: ДПС иска да е скрит партньор на ГЕРБ в разпределението на властта-Hristo-Ivanov--Podkrepata-na-DPS-se-razshiri-po-estestven-nachin_1700419387.jpg

Иванов отговори на атаката на Делян Пеевски, че е "пил мазно турско кафе в ...

22 февр. 2024 | 11:46

Заплашили Цариградска, че мъжът и децата й ще бъдат с бетонирани крака на дъното на язовир

Скандал в комисията за "Нотариуса": Съдия Цариградска отказа да седне до прокурор Зартова
(Видео)

Скандал в комисията за "Нотариуса": Съдия Цариградска отказа да седне до прокурор Зартова. Снимка БТА-Skandal-v-komisiyata-za--Notariusa--Sadiya-Tsarigradska-otkaza-da-sedne-do-prokuror-Zartova-_1708616604.jpg

Преди началото на заседанието председателят на комисията Никола Минчев заяви, ...

22 февр. 2024 | 15:50

Тази Конституция я има благодарение на нас, заяви председателят на ПГ на ДПС

Пеевски отговори на Иванов: Срамно лъже! Ако някой смята, че ще смаже ДПС - това време свърши!

Делян Пеевски отговори на Христо Иванов: Много срамно лъже. Да спре да бъде слуга на олигарсите-Peevski-za-Geshev-i-Sarafov--Imahme-mrakobesen-glaven-prokuror-v-minaloto--no-sega-tova-prodalzhava_1706094566.jpg

Ако някой смята, че ще смаже ДПС - това време свърши. ДПС доказа какво е ...

22 февр. 2024 | 12:17

След като осъзна "грешката си", Радев пак не направи НИЩО, за да освети несъстоятелността на тези хора

Калина Андролова: Лена с кризисен пиар и хлъзгава любезност. ПП е банда, която плячкосва

-1584904074.jpg

ПП мошеничестват пред американците, че са готови на всичко, но двигателят на ...

22 февр. 2024 | 13:53