Борисов се среща със симпатизанти в Бургас

Асен Василев е умен и знае, че хазната е празна, както и какво да се направи - да се вдигнат данъците

Борисов: С коварен план ПП бръкнаха в джоба на всеки българин! Трудно ще излезем от кризата

18931 | 11 май 2024 | 12:00

ПП-ДБ мечтаеха за постове и позиции, вместо това България да бъде пълноправен член на Шенген и еврозоната. А човекът, който единствен работеше по тези цели, беше Мария Габриел, каза Ева Майдел

Борисов се среща със симпатизанти в Бургас-Borisov-se-sreshta-sas-simpatizanti-v-Burgas_1715420254.pngБорисов се среща със симпатизанти в Бургас-Borisov-se-sreshta-sas-simpatizanti-v-Burgas_1715419276.pngБорисов се среща със симпатизанти в Бургас-Borisov-se-sreshta-sas-simpatizanti-v-Burgas_1715418019.png

"Наивни сте, с коварен план ПП ви обраха, бръкнаха в джоба на всеки българин. Асен Василев е умен и знае, че хазната е празна, както и какво да се направи - да се вдигнат данъците. Някой трябва да дойде и да извади държавата от блатото за две години". 

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Бургас, където участва в предизборна среща със симпатизанти на партията.

 

"Дори ГЕРБ расте по-бавно от външния дълг на България. ГЕРБ ще взема да оправя тази държава, когато стигне нивото на външния  дълг като процент на избирателите. Толкова коварно всичко са подготвили последните три години - лъжа, до лъжата. Оставихме  Спецов, че да не могат да се измъкнат и да кажат - имало корупция. Фалшифицират подписи, поръчки, цялата рода са си настанили  по креслата", каза той.

 

Българите трябва да знаят, че това, което направиха за трите години управление, ще берем горчиви плодове и много трудно ще  излезем от тази криза”, предупреди Борисов и припомни, че е поемал управлението на страната след различни кризи.

 

Те не водят кампания, не ги интересува. Те знаят,  че трябва да са опозиция в парламента, те за управление вече не мислят. Затова всеки ден слагат опорката „ГЕРБ, ДПС”. Не бъдете наивни”, предупреди Борисов.

 

Фалшифицират подписи, поръчки, цялата рода са си настанили по креслата. Поемал съм държавата след всякакви кризи, но много трудно ще излезем от тази. В блатото сме, хазната е празна! , подчерта Борисов по време на среща със симпатизанти в Бургас. Той е придружаван от доскорошния вицепремиер Мария Габриел, бившия председател на парламента Росен Желязков и евродепутатът Ева Майдел. Домакин на предизборната среща е кметът на Бургас Димитър Николов.

 

Моите колеги от ГЕРБ-СДС са по детски наивни, защото си мислят, че срещу нас имаме системни политически партии или хора, които имат някаква стратегия или цели. Срещу нас няма такова мислене, заяви Борисов и добави:

 

Дори ГЕРБ расте по-бавно от външния дълг на България. Ще вземе да се оправя тази държава, когато ГЕРБ стигне нивото на външния дълг като процент на избиратели. Толкова коварно всичко са подготвили последните три години - лъжа, до лъжата. Оставихме Спецов, че да не могат да се измъкнат и да кажат - имало корупция. 

 

Според Борисов българите трябва да знаят, че много трудно ще излезем от тази криза. "Поемал съм държавата след гръцката финансова криза, след това ми се падна миграционната криза. Колкото повече стои Рашков при тях, толкова по-добре. Той е въоръжен с чадър, може да се пази", каза той.

 

И добави: С Мария положихме огромни усилия да има правителство. Тези хора след последните 3 години по различни схеми са се облагодетелствали много. Те си направиха сметката, че с Габриел премиер за още 9 години ще стигнат дъното. Върнах записа от техния национален съвет, където колегата Асен Василев казва, че Габриел е просто един заложник, че ротация няма да има и след 9 месеца ще бутнат правителство. А ние с нея като будали правим стратегии, какво ли не. Самият Петков каза, че социолози му искали по 20 хил. лева. Сега те не водят кампания, Денков вчера беше тука - с 15-20 човека, в София бяха 50. Те знаят, че трябва да са в парламента и да са опозиция. Те за управление вече не мислят.

 

Преборихме се за двата реактора на "Уестинхгаус", за които ПП-тата бяха против. В България нищо не се случва. Дано българите проумеят и разберат. Когато похарчиш половин милиард за зимно почистване, а няма една снежинка, медиите не трябва да ги щадят. Когато правихме правителство, Лена стоеше с лаптопа и чукаше в Гугъл за Иван Иванов Петров, примерно - а, има нещо със санирането, не става! Ако сега чукнем техните имена в Гугъл - един не става", каза Борисов.

 

"Няма да е честно те да се облагодетелстват толкова, а ние да вадим за пореден път България от кризата. Специални поздрави от Урсула!", поздрави бургазлии лидерът на ГЕРБ.

 

На старта на събитието в морския град Жечо Станков представи номинираните в листата на ГЕРБ, които излязоха на трибуната, приветствани със сърдечни аплодисменти.

 

"Господин Борисов, благодаря за честта да водя този отбор от експерти", отбеляза Станков и заяви, че тези хора са 365 дни сред хората. "Ще продължим да изпълняваме задачите, които ни поставяте, господин Борисов, защото вие също сте непрекъснато сред хората. Единствено вие се заинтересувахте в Народното събрание от какво се нуждаят общините", заяви той. 

 

Думата взе Ева Майдел, която направи кратка равносметка на политическите процеси и управлението за  последните три години. 

"Вярвам, че е много важно да си припомним къде идваха европейските и световни политици преди три години. Идваха в София, Варна, Бургас. Спирали сме първо тук, в Бургас, преди да продължим към най-добре управляваната граница тогава - тази между България и Турция", припомни Майдел и допълни: "В Брюксел каниха господин Борисов, а не продавачите на мечти. Мечтаещи за постове и позиции, вместо това България да бъде пълноправен член на Шенген и еврозоната. А човекът, който единствен работеше по тези цели, беше Мария Габриел. И докато те бяха заети да мечтаят за тези фалшифицирани постове, се отдалечихме от морала, честността, отговорността. Важно е да излъчим силен екип за Европейския парламент с моите колеги. Днес заставаме тук, за да поискаме вашата подкрепа и доверие, за да изпратим най-силния отбор и в Европейския, и в българския парламент", каза тя, след което покани на сцената и Росен Желязков.

 

"Целта ни е да възстановим България от безвремието, в което е в последните години. Нашите опоненти ни противопоставят 4 опорни точки - сутрин, обед, вечер, ще ви накарат да ги сънувате: корупцията, службите, регулаторите, съдебната система. В тази приказка, която ни се предлагаше има една Червена шапчица, която вървеше в една тъмна гора, в която я дебнеха едни "тайни, зли служби" и един зъл, алчен, вълк Торбалан, с който когато пиеха кафе му говореха на "Делян". Оказа се нито гората е такава, нито червената шапчица е толкова наивна", започна той.

 

Той обърна внимание, че ППДБ са демонизирали службите и целта им е била политическото им овладяване. "Срещу това ние ще предложим конкретни мерки, ясно разписани, с които ще търсим вашето доверие. Последното нещо, което ни сервираха е опита за написването на един нов сценарии на един филм, който се опитаха да го нарекат "Къде е Мария?". Мария е тук - Мария Габриел", добави той и отстъпи мястото си на трибуната на своята колежка.

 

"Днес ясно показваме, че сме екип, който говори на един глас - и на национално, и на европейско ниво", започна изказването си тя и се обърна към Жечо Ставков с признанието колко много е уважаван в Европейската комисия. Поставяме си реалистични цели - България отново да е стабилна, да е доверен и надежден партньор в ЕС и НАТО. Да бъде отново регионален лидер, каквато беше с премиер Борисов", каза още тя.

 

 Борисов се среща със симпатизанти в Бургас

ПП-ДБ мечтаеха за постове и позиции, вместо това България да бъде пълноправен член на Шенген и еврозоната. А човекът, който единствен работеше по тези цели, беше Мария Габриел, каза Ева Майдел
Еврохолд

От категорията

Костадинов: Готови сме с всички без ГЕРБ и ДПС за широк кабинет. Радев го поряза: Нямате гласове!
(Видео)

Радев и Възраждане-Radev-i-Vazrazhdane_1719296047.jpg

„Нека оставим църквата да бъде независима така, както е по Конституция и закона ...

25 юни 2024 | 09:12

Станишев: Трябва да се сключи официална управленска коалиция, в която е ясно кой носи отговорност

Сергей Станишев: Би било крайно безотговорно да се хвърли страната в седми избори-Sergey-Stanishev--Bi-bilo-krayno-bezotgovorno-da-se-hvarli-stranata-v-sedmi-izbori_1719294374.jpg

Работата на политиците е да решават реални проблеми, а политиците в момента се ...

25 юни 2024 | 08:25

И БСП поиска от Радев третия мандат, обявиха се за балансьори
(Видео)

"БСП за България" са на консултации при президента
--BSP-za-Balgariya--sa-na-konsultatsii-pri-prezidenta-_1719302709.jpg

Кабинет на националното спасение и националното съгласие, такава формула обяви ...

25 юни 2024 | 11:02

ВМРО настоява за спиране на фондовете за Скопие и замразяване на разговорите за членство на РСМ в ЕС

ВМРО настоява за спиране на фондовете за Скопие и замразяване на разговорите за членство на РСМ в ЕС-VMRO--Nastoyavame-za-debat-za-badeshteto-na-Balgariya-_1715151065.jpg

Настояваме България да поиска от Брюксел ясна, точна и единна позиция за ...

25 юни 2024 | 10:50

Най-важното

Зафиров подчерта, че няма да подкрепят правителство с първия или втория мандат

И БСП поиска от Радев третия мандат, обявиха се за балансьори
(Видео)

"БСП за България" са на консултации при президента
--BSP-za-Balgariya--sa-na-konsultatsii-pri-prezidenta-_1719302709.jpg

Кабинет на националното спасение и националното съгласие, такава формула обяви ...

25 юни 2024 | 11:02

Президентът охлади мераците на "Възраждане" за третия мандат

Костадинов: Готови сме с всички без ГЕРБ и ДПС за широк кабинет. Радев го поряза: Нямате гласове!
(Видео)

Радев и Възраждане-Radev-i-Vazrazhdane_1719296047.jpg

„Нека оставим църквата да бъде независима така, както е по Конституция и закона ...

25 юни 2024 | 09:12

Вътрешният министър отговори на нападките на бившия служебен министър

Калин Стоянов: Демерджиев омаловажава работата на над 16 000 полицаи, които се справиха с вота

Калин Стоянов: Демерджиев омаловажава работата на над 16 000 полицаи, които се справиха с вота-Kalin-Stoyanov--Ot-dnes-po-patishtata-shte-bade-absolyutno-tsyalata-tehnika--s-koyato-razpolagame_1715605435.jpg

Твърденията на този човек, че Министерството не е реализирало нито една ...

25 юни 2024 | 08:15

За БСП ще бъде трудно да отлепи от сегашното дъно на 7%, посочи бившият лидер на левицата

Станишев: Трябва да се сключи официална управленска коалиция, в която е ясно кой носи отговорност

Сергей Станишев: Би било крайно безотговорно да се хвърли страната в седми избори-Sergey-Stanishev--Bi-bilo-krayno-bezotgovorno-da-se-hvarli-stranata-v-sedmi-izbori_1719294374.jpg

Работата на политиците е да решават реални проблеми, а политиците в момента се ...

25 юни 2024 | 08:25

Дезинформацията е най-непосредственото предизвикателство, с което се борим всеки ден

Атанас Запрянов: През идните години ще се сблъскваме и с хибридните въздействия на Китай

Атанас Запрянов: През идните години ще се сблъскваме и с хибридните въздействия на Китай-Atanas-Zapryanov_1718378091.jpg

Последните избори в България преминаха под сянката на кремълската ...

25 юни 2024 | 10:40

Тя участва в концерта на "София Прайд",

След сигнал на ВМРО: Дадоха певицата Мила Роберт на прокуратурата за поругаване на националния флаг

След сигнал на ВМРО: Дадоха певицата Мила Роберт на прокуратурата за поругаване на националния флаг-Sled-signal-na-VMRO--Dadoha-pevitsata-Mila-Robert-na-prokuraturata-za-porugavane-na-natsionalniya-flag_1719300804.jpg

Изпълнителката беше облечена в къса рокля с трибагреника. Малко по-късно я ...

25 юни 2024 | 10:32

Няма да останем безучастни срещу настъпващия национализъм в Северна Македония!

Делян Пеевски: Думите на Мицкоски са провокация към европейските ценности

Делян Пеевски: Думите на Мицкоски са провокация към европейските ценности-Peevski--Blagodarya--Vyarvam--che-DPS-i-lichno-az-shte-opravdaem-golyamoto-doverie--koeto-ni-glasuvahte_1717958762.jpg

Арогантно декларираният отказ от изпълнение на договора с България, изискващ ...

25 юни 2024 | 07:38

Новият премиер на РСМ заяви, че има готовност да предложи "поне три креативни решения за изход от този процес"

Мицкоски чака правителство в България: Искате промени в конституцията? Защо?

Християн Мицкоски, премиер на Северна Македония
Снимка БТА-Hristiyan-Mitskoski--premier-na-Severna-Makedoniya-Snimka-BTA_1719291942.jpg

„След шест месеца ще ни кажат „Гоце Делчев чий е”, „Илинденското въстание ...

25 юни 2024 | 08:04

Съдийската колегия на ВСС дискриминира съдия в изгода на подсъдим, неговата приятелка и адвокатката му

Видими зависимости! Дори и председателят на ВКС Галина Захарова не може да ги скрие

Председателят на ВКС Галина Захарова-Predsedatelyat-na-VKS-Galina-Zaharova_1719257446.jpg

В разрез с етичните принципи на магистратите, мнозинството от ВСС дискриминира ...

24 юни 2024 | 08:10