Бойко Борисов: ПП счупиха държавата. На 3 октомври ще свалим цените на бензин и дизел

Партията на Борисов опровергава опорните точки на "Продължаваме промяната" (На живо)

Бойко Борисов: ПП счупиха държавата. На 3 октомври ще свалим цените на бензин и дизел (ВИДЕО)

8193 | 3 септ. 2022 | 11:46

"Те - ПП - казват, че са млади. Е, колко да е млад комунистическият сатрап Бойко Рашков. Казват, че са смели. Смели бяха като арестуваха Бойко Борисов и не си даваха сметка за последствията. Само след няколко месеца бяха свалени", заяви Десиисла


Open photo

 

"Държавата е буквално счупена. Над 2500 блока в България сме санирали. А те го извадиха от Плана за възстановяване."

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов при откриването на кампанията на партията в Разград.

"Това е най-лесната кампания. Защото, когато Корнелия Нинова говори за модела Борисов, ето ви цената на електрическата енергия август 2020 г. - 75 лв. При новия модел е в пъти по-скъпа. Избирайте, бе, хора. Аз повече на избори и на кампания няма да ходя. Въглищата са български и в българските земни недра. Там са си от векове. Миньорите, енергетиците, инженерите са българи. Заплатите им не са скочили. Откъде дойде това повишение? "Козлодуй" работи на макс и токът излиза на 45 лв., а се продава на 1800 лв. Защо изпуснаха това", обвини Бойко Борисов бившите управляващи от "Продължаваме промяната".

"Ето ви поскъпването на хранителните продукти. Кое наложи да ви се вдигне олиото? Колкото искаш слънчоглед има. Токът е наш, земята е наша, селяните са наши, комбайните също. Кое ви вдигна цената? Няма стока да не се е вдигнала, след като нашия модел го няма. На 2 октомври преценявайте. Половината можем да ги свалим", заяви още Борисов.

"Когато числата говорят и посредниците мълчат. Ето ви цените на природния газ - 837% по-скъпа е сега отколкото при нас", добави той и показа графики пред залата със симпатизанти.

 

"При лошите ГЕРБ дизелът е бил 2,09 лв., ето как расте, а като си тръгнаха Кирил и Асен малко падна, защото са по-малко комисионните. Няма да споря кой е по-добър. Ето народът да си избере. Цените на бензина виждате ли как расте", демонстрира той.

"Какво ще направим, когато се върнем, продължи демонстрацията Борисов. Рафинерията е наша и за руския петрол е извоювана дерогация. Но руският петрол се внася от швейцарска фирма, произвежда се на ишлеме и се изнася в Швейцария. 1/3 от бензина и нафтата остават тук на цена 1,20 лв. по-висока, другите отиват да се продават в Европа. Ако сме в правителството ние още на 3 октомври или рафинерията се съгласява да работи за БЕХ на ишлеме и бензинът пада веднага с лев-лев и двадесет. Вариант 2 е мито от 1 лв. на всеки литър", разясни Борисов плановете на ГЕРБ. От митото ще се връща по лев на зареден литър на всяко зареждане.

"Аз не ви ги обещавам тези неща, аз съм ги правил 12 години. 2009 г. дойдохме в условията на най-голямата криза в света. И удържахме българите да не я усетят. След това ни налетя миграционната криза. Правилно са им казали да не говорят за геополитика, защото говореха срещу турския президент Реджеп Ердоган. И тази геополитика никак не е лесна", каза още Бойко Борисов.

"Когато правихме "Балкански поток" той беше в услуга за всички - Турция, България, Сърбия, Северна Македония. Заради това и президентът Ердоган, когато имаше проблеми идваше във Варна. А аз докарвах президента на ЕК, на ЕС. Правехме общи проекти и се държахме като екип. А те не ги разбират тези работи. Когато отидох в Америка ме посрещаха в

Преди него говори водачката на листата Десислава Атанасова.

"Ние нямаме нужда от опорки като партията на посредниците "Продължаваме промяната", заяви Атанасова.

Според нея изтеклите в социалните мрежи опорни точки за кампанията на ПП са възмутителни и неверни. "Те казват, че са млади. Е, колко да е млад комунистическият сатрап Бойко Рашков. Казват, че са смели. Смели бяха като арестуваха Бойко Борисов и не си даваха сметка за последствията. Само след няколко месеца бяха свалени", заяви тя.

"Определят ни като стари политици. Но ние сме се доказали, че при нас нямаше лекьосани парапети на управление, нямаше "Джемкорп", нямаше кумове и близки приятелски връзки за по 140 евро на час. Нещо, което се случваше тези седем месеца. Били увеличили пенсиите, били направили антикорупционно законодателство. Увеличените пенсии се дължат на гласовете на ГЕРБ, защото с нашите гласове се прие актуализацията на бюджета. Направили градините безплатни. Кои детски градини? Тези, които Бойко Борисов построи", заяви още Атанасова.

"На тези от "Промяната" са им забранили да говорят по няколко теми. И каквото и да ги питат да повтарят едно и също - старите лица в политиката срещу младите и енергичните Бойко Рашков и Николай Събев. Да не говорят за геополитика, пише в опорните им точки. И доставките на газ са геополитика, и Украйна е геополитика, как няма да говорите господа? Кирил и Асен се срещнаха веднъж с президента Руанда, който оцени антикорупционната им политика. Докато предните години тук идваха всички световни лидери", заяви още Десислава Атанасова от трибуната.

"Когато някой казва, че ГЕРБ е в изолация, той не знае какво говори. Как можем да сме изолирани, когато народът е с нас. На 2 октомври първа политическа сила ще сме ние - коалицията ГЕРБ-СДС", заяви пък бившата енергийна министърка Теменужка Петкова.

"За последните 8 месеца гражданите успяха да видят разликата между държавническото управление на ГЕРБ и Бойко Борисов и аматьорското на "Продължаваме промяната". Тези хора ще останат в историята като правителство, което говореше само лъжи и предизвикваше само кризи. Една от най-тежките е в енергетиката. Този сектор пряко касае всеки български гражданин и бизнес и бърка в джоба на всеки. Тези хора обясниха как последните 7 месеца са се учили. Когато поемаш управлението на държавата, нямаш време за учене", заяви още Петкова.

"Те обявиха, че са спрели доставките от "Газпром" и веднага подхисаха с посредници. Така пак получаваме газ от "Газпром", но с 30% по-висока цена. Над 100 млн. лв. ни струва това на месец", добави тя.

Петкова обвини ПП, че са виновни за инфлацията, защото не са овладели цените на енергоресурсите.

"Тези хора оставиха България без природен газ. Това се потвърди и от служебното правителство. Оттук нататък след цената да стане непосилна, защото те са купували тези танкери на над 450 лв. на мегаватчас, а обещаваха 4 пъти по-ниска цена", заяви Петкова.

Според нея високата цена на електрическата енергия също е предизвикана от правителството на "Продължаваме промяната". Те нямаше да си мръднат пръста да помогнат на бизнеса, на общините, на болниците. Под наш натиск бе сложен таван на цената в последните дни, добави Петкова.

ГЕРБ има антикризисни мерки - увеличени количества природен газ от терминала на "Александруполис", ще има механизъм за компенсиране цената на природния газ, изброи още тя.

 

Последвайте Епицентър.БГ вече и в Телеграм!  Бойко Борисов: ПП счупиха държавата. На 3 октомври ще свалим цените на бензин и дизел

От категорията

Десислава Атанасова сезира КЗД по случая Морфов - Будинов и "гербаджийския боклук"

Десислава Атанасова сезира КЗД по случая Морфов - Будинов и "гербаджийския боклук"-Desislava-Atanasova-Kadar--bTV_1674380775.jpg

Според нея изказването представлява монолог на режисьора, което е своеобразно ...

8 февр. 2023 | 13:12

Фандъкова: София праща нов екип специалисти за Турция в събота

Снимка: БТА-Snimka--BTA_1675856363.jpg

В събота се очаква у нас да се върнат първите два екипа спасители, които ...

8 февр. 2023 | 13:38

Иван Хиновски: Нарушенията на Александър Николов са много

Иван Хиновски Кадър: Нова нюз-Ivan-Hinovski-Kadar--Nova-nyuz_1675933160.jpg

"Преки договори за закупуване на газ от търговци не са легитимно действие ...

9 февр. 2023 | 10:55

Димитър Маргаритов: Служебният кабинет на Радев не се справя с ценовия шок

Димитър Маргаритов-Dimitar-Margaritov_1675930197.jpg

Бившият заместник-министър на икономиката припомни, че последният действащ ...

9 февр. 2023 | 10:08

Най-важното

Ердоган обеща спешно подпомагане в размер на 10 000 турски лири (около 530 долара) за всяко пострадало семейство

Над 15 000 са потвърдените жертви на земетресението в Турция и Сирия

Над 15 000 са потвърдените жертви на земетресението в Турция и Сирия-Snimka--DPS_1675783107.jpg

В раздираната от война Сирия жертвите са 2662.Хиляди хора в Сирия все още са в ...

9 февр. 2023 | 08:18

Няма информация за жената в Антакия, която се издирва

МВнР: Намерено е тялото на издирвания българин в Искендерун

Намерено е тялото на издирваната българка в Антакия-1604296416.jpg

В Турция е потвърдена смъртта на над 12 хиляди души, ранените са над 53 хиляди

9 февр. 2023 | 08:42

Представители на ДПС заминават за Адана, за да направят анализ на нуждите на българската общност там.

Ахмед Ахмедов: Около 20 души от българската изселническата общност в Адана са загинали

Ахмед Ахмедов: Около 20 души от българската изселническата общност в Адана са загинали-1634123432.jpg

В района на Адана живеят около 30 000 български изселници, които са заминали за ...

9 февр. 2023 | 09:35

Икономическото състояние на Съюза и войната в Украйна - във фокуса на форума

Радев заминава за Брюксел за извънредното заседание на Европейския съвет

Радев заминава за Брюксел за извънредното заседание на Европейския съвет-Novogodishno-privetskie-na-prezidenta-Rumen-Radev_1672517737.jpg

Тема на срещата ще е и миграцията и гарантирането на сигурността на външните ...

9 февр. 2023 | 08:14

Украинският президент бе на работна вечеря с френския си колега и германския канцлер

Зеленски поиска от Франция и Германия тежко оръжие и изтребители

Зеленски се срещна с Макрон и Шолц в Париж-Zelenski-se-sreshtna-s-Makron-i-Sholts-v-Parizh_1675924143.jpg

Русия не бива да спечели тази война. Украйна е част от европейското семейство, ...

9 февр. 2023 | 08:26

Няма решение на МС за прекратяване на договора с "Газпром" и за неплащане по новите условия

Борислав Сарафов: "Алтернативните" доставки на газ по времето на Петков са били руски, но по-скъпи

Борислав Сарафов: "Алтернативните" доставки на газ по времето на Петков са били руски, но по-скъпи-Borislav-Sarafov--Polovinata-ot-zadarzhanite-za-detska-pornografiya-sa-semeyni--s-detsa--Snimka-Novini-bg_1668768284.png

Отговорните длъжностни лица са наели британската правна кантора „White & Case“. ...

9 февр. 2023 | 00:20

Уотърс се противопостави на западните доставки на оръжия за Киев

Роджър Уотърс пред ООН: Инвазията на Русия в Украйна е противозаконна, но провокирана

Роджър Уотърс пред ООН: Инвазията на Русия в Украйна е противозаконна, но провокирана-Rodzhar-Uotars-pred-OON--Invaziyata-na-Rusiya-v-Ukrayna-e-protivozakonna--no-provokirana_1675929289.jpg

Заместник-постоянният представител на САЩ при ООН Ричард Милс призна ...

9 февр. 2023 | 09:46

Социалистите съзнават, че партията има нужда от „огън“, но няма да направят промяна на конгреса

50-тият Конгрес. Ще има драма, но БСП ще се обедини около Нинова

Делегатите на 50-я конгрес на БСП веднъж дадоха доверие на Нинова - през януари 2022 г.-Delegatite-na-50-ya-kongres-na-BSP-vednazh-dadoha-doverie-na-Ninova---prez-yanuari-2022-g-_1675862570.jpg

Заседанието на най-висшия ръководен орган на червените ще се следи под лупа и ...

8 февр. 2023 | 17:51

Гражданите каталясаха от избори, дори и гневът не ги мотивира

Политологът Георги Киряков: Президентът създаде кохорта, вече и враговете му станаха приятели

Политологът Георги Киряков: Президентът създаде кохорта, вече и враговете му станаха приятели-1583697474.png

За да има редовно правителство някои червени линии трябва да се изтънят до ...

8 февр. 2023 | 12:20