Софи Търнър в ролята на Санса Старк.

Голям кеф е да сриташ някого

13207 | 30 май 2015 | 11:01

Софи Търнър, Санса Старк от „Игра на тронове“, пред „Преса“

Софи Търнър в ролята на Санса Старк.-1432910540.jpgВ сцена от сериала „Игра на тронове“-1432910573.jpg

Автор:


- Разкажете ни накратко къде се намира героинята ви Санса Старк в началото на петия сезон…
- В края на предишния сезон я видяхме точно преди да потегли за Долината и сега продължава натам. Тя преживява голяма трансформация на съзнанието - разбира как да постигне това, което иска от Кутрето, трябва само да се държи мило с него, и се превръща в голям манипулатор. Освен това се сдобива с нова външност, тъмна коса и тъмни дрехи. Успява да се отдалечи от семейните си корени и става самостоятелна личност - но и сформира едно малко дуо с Кутрето.


- Какво всъщност иска тя?
- Мисля, че иска да властва над него - за първи път в живота си тя усеща, че има някаква власт над някого. Знае, че на него няма да му хрумне да я убие, защото в нея е ключът към Севера. И тя може да се възползва от това, което е наистина добре за нея.


- Вие прекарахте няколко сезона в страдания, причинени от други хора. По-забавно ли е сега, когато трябва да играете една по-самоуверена Санса?
- Да, последните няколко сезона тя беше в много тежко положение и почти всички я унижаваха и измъчваха, а тя не можеше да направи нищо. Сега е доста по-различно - Санса е на свобода и притежава власт, с която другите трябва да се съобразяват. Сега вече официално и тя е в играта.


- Как се почувствахте, когато за първи път пробвахте новите рокли и видяхте новата Санса?
- Удивително е. Сякаш голяма тежест ми падна от сърцето. В първия сезон е имало една версия, в която Денерис излиза от огъня и се издига като феникс. Подобна е и моята трансформация. Идеята беше хората да ахнат. Тя бе толкова унизена през цялото време и когато най-накрая слага този тоалет, той й пасва съвършено и тя го носи с гордост.


- Как се развиват за нея нещата нататък в пети сезон?
- Тя среща няколко познати лица, преживява един голям шок и доста сериозни изпитания. Но ги посреща по съвсем различен начин заради съвсем новата си психическа нагласа - и продължава да налага волята си. Интересно е, сезонът е наистина много добър.


- Каква е реакцията на феновете към прераждането на Санса?
- Наистина страхотна, защото досега хората имаха нужда да я подкрепят, но тя не можеше да направи нищо. Сега вече може и подкрепата за нея дори нараства. Мисля, че за много момичета тя се превръща в модел за подражание, защото е преминала през повече от всеки друг в този свят, във Вестерос, и успява да се измъкне. Не искам да задълбавам много, но за повечето момичета тя е оцеляващ. Специално за тези, които преминават през някакви трудности - тя носи надежда.


- Кои бяха най-ярките моменти по време на снимките на този сезон?
- Имаше една абсолютно зашеметяваща сцена, за която все още не мога да говоря, но беше направо невероятна. А и хората, с които си партнирах през сезона, бяха изключителни. По време на снимките падаше голям смях. В ролите на всички тези ужасни, зловещи същества влизат изключително приятни и весели хора. Айдън (Гилен - в ролята на Кутрето) е много смешен. Беше доста трудно да останеш сериозен по време на снимките.


- Едно от нещата, които не ви бяхме виждали да правите в досегашните четири сезона, е да сритате нечий задник…
- Знам. Голям кеф е да сриташ някого. Мейси (Уилямс - Аря Старк) го прави през цялото време - а трябва да остави малко и за мен. Мисля, че начинът, по който Санса оцелява през цялото време, винаги е бил ментален, чрез заблуди и манипулации, а не с размахване на меч. Това е нейният подход и тя е много адаптивна. Аз все пак не искам да играя същата роля като Мейси или Гуен (Кристи - Бриен), така че съм щастлива да си остана манипулативната Санта, която виждате.


- Все още ли се удивлявате от нещата, които виждате в шоуто?
- Да, например битката за Черния замък беше безумна. Когато я гледах, си помислих, че това е най-брилянтно заснетата сцена, която съм виждала. 360-градусовата панорама, направена само в един кадър, ми отвя главата, а тази година вероятно ще има нещо още по-смайващо. Сериалът „Игра на тронове“ е известен с шокиращите си моменти, така че определено ще има още подобни епизоди.


- В какъв вид сцени обичате да играете най-много?
- Наслаждавам се много на сцените с Айдън Гилен, в които Санса и Кутрето си говорят, кроят тайни планове и всеки се опитва да разбере какво точно мисли другият. Чувствам, че снимките на такива сцени са много по-напрегнати от тези, в които ме бият или каквото и да е друго. В един епизод от четвъртия сезон аз седях на леглото си и му казах „Знам какво искаш“, а той ме погледна особено и отвърна „Наистина ли?“. Възхитителен момент с много напрежение! Но дали то беше сексуално? Именно заради тази неопределеност обичам тези сцени повече от всичко.


- Имаше ли истинска дупка на снимачната площадка в Арин?
- Да. Можеш да паднеш от около метър и да се нараниш. Точно затова подът бе обезопасен с дюшеци.


- Как се чувстваш, когато хората, с които работиш, си тръгват, защото героите умират или са убити?
- Това е наистина тъжно. Все едно че са умрели. Така беше с Ричард Мадън (Роб Старк) и Мишел Феърли (Катлийн Старк). Беше ужасно, когато си тръгнаха. Много плакахме на сбогуване. Мишел ми беше като втора майка, а Ричард като по-голям брат. Наистина ми беше много тежко. А след това си тръгна и Джак Глийсън, първата ми екранна любов! Ужасно е, тъкмо започнеш да се разбираш чудесно с някого, и той си тръгне.


- Може ли да се каже, че сте голям фен на сериала, независимо че участвате в него?
- Аз съм фен специално на този сезон, защото за първи път не ми дадоха да чета ролите на другите актьори в сценария. Вероятно аз не съм като повечето фенове, защото родителите ми гледат в едната стая, а аз в другата сама. Не мога да съм заедно с тях, защото е много притеснително да се гледам заедно с други хора.


- Ако би могла да съживиш един герой и да убиеш друг, кого би избрала?
- Бих поискала Катлийн Старк да се върне към живот. Макар да бе малко противоречива личност, тя винаги знаеше какво става. А на нейно място бих изпратила… о, Боже, не знам… Харесвам Варис, но е толкова потаен. Всъщност бих разкарала Рамзи, защото в момента няма по-голям злодей от него. Може да си ходи.


- Ако можеш да заведеш един фен на сериала зад кулисите, какво би му показала?
- Работилницата, където е отрязаната глава на Нед Старк. Там има много обезглавени трупове и други телесни части. Бих завела приятел там и след това в тронната зала.


От категорията

Най-голямата индийска сватба ще бъде в Европа, гостите пристигат с 10 самолета

Амбани и Мерхант
Снимка Инстаграм-Ambani-i-Merhant-Snimka-Instagram_1716981672.png

Това е втората предсватба между Амбани и Мерхант, които вече се венчаха веднъж ...

29 май 2024 | 14:17

Академията за мода се включи в президентската инициатива "Подкрепи една мечта"

Официална рокля на модна къща Paloma Fashion с дизайнер Поля Кинова.
Фото: https://www.paloma-fashion.com/ -Ofitsialna-roklya-na-modna-kashta-Paloma-Fashion-s-dizayner-Polya-Kinova-Foto--https-www-paloma-fashion-com--_1716806630.png

Респект и адмирации за българските дизайнери, модни предприемачи и ...

27 май 2024 | 13:38

Байдън си търси „меме мениджър“

Байдън си търси „меме мениджър“-Dzho-Baydan-Snimka--BTA-AP_1700489962.jpg

Той ще се занимава с ежедневните акции по ангажиране на най-популярното ...

29 май 2024 | 17:37

Пластична операция за корекция на носа на котка извършиха в Турция

Пластична операция за корекция на носа на котка извършиха в Турция (Котаракът Юлаф)

Снимка АП/БТА-Plastichna-operatsiya-za-korektsiya-na-nosa-na-kotka-izvarshiha-v-Turtsiya-Snimka-AP-BTA_1716989717.jpg

Операцията е преминала успешно и носните канали на Юлаф са били разширени. След ...

29 май 2024 | 16:26

Най-важното

Радев ще присъства на ключовата среща на НАТО във Вашингтон през юли

Радев ще присъства на ключовата среща на НАТО във Вашингтон през юли-Radev-shte-prisastva-na-klyuchovata-sreshta-na-NATO-vav-Vashington-prez-yuli_1717015941.jpg

Илияна Йотова подчерта, че не очаква на форума България да бъде представена от ...

29 май 2024 | 23:51

Стратегията на щатските имиджмейкъри била изградена на негативизма и компромати срещу противника

Американска PR компания, наета от Кирил и Асен, е автор на омаскаряващата кампания на ПП-ДБ

Американска PR компания, наета от ПП-ДБ за предизборната им кампания, е автор на скандалните билбордове с лика на Николай Денков, Бойко Борисов и Делян Пеевски-Amerikanska-PR-kompaniya--naeta-ot-PP-DB-za-predizbornata-im-kampaniya--e-avtor-na-skandalnite-bilbordove-s-lika-na-Nikolay-Denkov--Boyko-Borisov-i-Delyan-Peevski_1717013355.jpg

По информация на Епицентър. бг в момента трескаво се търсят компрометиращи ...

29 май 2024 | 22:44

Те издигнати от 20 партии и коалиции

79 от Държавна сигурност в листите за вота "2 в 1", сред тях е и певецът Етиен Леви

Етиен Леви е разсекретен като агент под псевдонима „Панайотов“-Etien-Levi-e-razsekreten-kato-agent-pod-psevdonima--Panayotov-_1717010464.jpg

Музикантът е разсекретен като агент под псевдонима „Панайотов“. Вербуван е през ...

29 май 2024 | 20:06

Това е човекът, който измъкна България от 14-и век и я вкара в 19-и век малко насила

Личният секретар на Симеон Сакскобургготски: „Врана” е било най-любимото място на цар Фердинанд

Личният секретар на Симеон Сакскобургготски: „Врана” е било най-любимото място на цар Фердинанд-Lichniyat-sekretar-na-Simeon-Sakskoburggotski---Vrana--e-bilo-nay-lyubimoto-myasto-na-tsar-Ferdinand_1717014738.jpg

„Най-тежкото в случая е, че 76 години един християнин стоя непогребан, за да се ...

29 май 2024 | 23:31

Благодаря на Господа, че съм доживял този момент. Страшни емоции са, сподели Сакскобургготски

Симеон II след като посрещна тленните останки на дядо си: Дано е символ за единение на нацията!

Симеон II, след като прие тленните останки на дядо си: Дано е символ за единение на нацията-Simeon-II-sled-kato-prie-tlennite-ostanki-na-dyado-si--Dano-e-simvol-za-edinenie-na-natsiyata_1716990200.jpg

Ако нямаме представа за миналото, не можем да очакваме много за бъдещето. ...

29 май 2024 | 16:31

Служителите алармираха за колямо количество натрупана готова продукция

След предупреждението на Пеевски: Министър Николов поиска оставки в "Ел Би Булгарикум"

Министър Николов иска оставки в "Ел Би Булгарикум"-Ministar-Nikolov-iska-ostavki-v--El-Bi-Bulgarikum-_1716987905.jpg

Икономическият министър разпореди на Държавната консолидационна компания, ...

29 май 2024 | 13:04

Точно 10 дни преди изборите 2 в 1 на 9 юни България осъмна с поредната статия от жанра „платена публикация“

ПП си поръча статия в "Политико" срещу Борисов и Пеевски. Приятелка на Кирил Петков я написа

Антоанета Руси в дружеска прегръдка с Кирил Петков-Antoaneta-Rusi-v-druzheska-pregradka-s-Kiril-Petkov_1716990256.jpg

Материалът, озаглавен „Мафиотската държава тласка България към ръба“, е типичен ...

29 май 2024 | 16:43

Вместо „да отделим зърното от плявата“ предпочитаме да рушим паметници

Случаят „Фердинанд“ показва още веднъж: не можем да се помирим с миналото

--_1670329277.jpg

Ако признаем заслугите на бившия цар за модернизацията, въпреки националните ...

29 май 2024 | 16:12

Може да видим какво пише на сайта на Цариградския патриарх, че той е „пръв без равни“, казва той

Георги Тодоров, богослов: Имаме покушение срещу суверенитета на Българската православна църква
(Видео)

Георги Тодоров: Имаме покушение срещу суверенитета на Българската православна църква-Georgi-Todorov--Imame-pokushenie-sreshtu-suvereniteta-na-Balgarskata-pravoslavna-tsarkva_1716978405.png

Общата служба на митрополит Николай и други митрополити в Турция е нарушение и ...

29 май 2024 | 13:22