Картофена салата с риба

18520 | 16 дек. 2014 | 15:48

Автор:


Необходими продукти

 

400 г филе от бяла риба
30 г масло
4 с.л. лимонов сок
300 г обелени картофи
2 сварени яйца
1 зелена ябълка
1 средна глава лук, ситно нарязана
Няколко зелени маслини без костилки
1/3 връзка магданоз
5 с.л. олио
5 с.л. бяло вино
2 с.л. оцет
Сол, черен пипер

 

Начин на приготвяне

 

1. Рибата се подправя с лимонов сок и сол, след което се сварява на слаб огън.
2. В отделен съд се сваряват картофите, без да се обелват предварително.
3. Яйцата и обелената ябълка се нарязват на ситно. Смесват се с лука и магданоза. Добавя се оцетът.
4. Приготвя се дресинг от виното, олиото, черния пипер и солта. Разбърква много добре.
5. Сварените картофи се обелват, нарязват се на филийки и се подреждат в плато за сервиране. Върху тях се разпределят парчетата сварено филе риба. Залива се с
винения дресинг. Следва яйчено-ябълковата смес.
6. Салатата се оставя да престои 10-15 минути, преди да се поднесе. За да придобие салатата вид ала карвинг, може да се аранжира с листа от праз, предварително изрязани в ефектна форма. Може да се навият и на молив или пръчка и да престоят за час в хладилника, така ще придобият формата на панделки.


От категорията

Брауни с тиквичка и ябълка

Брауни с тиквичка и ябълка-1659438357.png

2 авг. 2022 | 14:04

Гювечета по шопски

Гювечета по шопски -1658393711.jpg

21 юли 2022 | 11:54

Домат шмеркезе

Домат шмеркезе
-1657882521.jpg

15 юли 2022 | 13:53

Вегетарианска рецепта с патладжан, червени боровинки и нарязани орехи

Вегетарианска рецепта с патладжан, червени боровинки и нарязани орехи-1659116440.jpg

Шеф-готвачът Гай Бажурготви на сергиите на пазара „Талпиот“ в Хайфа

29 юли 2022 | 20:36