Необходими продукти
1 ч. ч. захар
100 г масло
2 ч. ч. брашно
1 ч. ч. кисело мляко
2 яйца
1 бакпулвер
100 г кокосови стърготини
50 г стафиди
конфитюр, сладко или мармалад по желание
Начин на приготвяне
1. Омекналото масло се разбива до гладка консистенция с миксер (може и с вилица).
2. Прибавят се предварително разбитите яйца и киселото мляко.
3. Към тази рядка смес се прибавят брашното, смесено с бакпулвера, 80 г от кокоса и стафидите.
4. Сместа се разбърква до хомогенна и се изсипва в предварително намазана с мазнина и поръсена с брашно тавичка или форма за сладкиши.
5. Пече се на 200 градуса около 25-30 минути. Разбира се, проверява се с клечка за зъби – ако не полепва по клечката, сладкишът е готов за изваждане.
6. След изваждане, докато е още топъл, сладкишът се намазва със сладкото и се поръсва с останалите кокосови стърготини. Може да се импровизира със сушените плодове, ядки и сладка за намазване. Поднася се с кафе, сок, айрян... Добър апетит!