Днешният ни гост е Жени Костадинова - човек на словото и на красотата във всичките й проявления. Поетеса, писателка и журналистка, тя е сред създателите на студентското телевизионно предаване „Ку-ку“, автор е на четири стихосбирки и на пет документални книги за Ванга, които й носят удовлетворение, награди и популярност.
През 2012 г. Жени основава галерията музей „Арт къща Куклите“, която се превръща в център за изкуства, творчество и духовност и е насочена основно към децата и младежите. Тя е „майката“ на Националния детски конкурс за приложно и литературно творчество „Виж моя ангел“ и на няколко проекта в подкрепа на инвитро медицината.
През 2013 г. получава наградата „Ангел на благодарността“ на фондация „Искам бебе“. Освен децата и куклите Жени Костадинова обича и кулинарията. „За мен прясната и лично приготвена храна е истинската, защото е не само здравословна, но и направена с любов - казва гостенката ни. - Държа много и на красиво поднесените ястия, и на стилната маса, понеже човек се храни и с очите си. Вярвам, че всеки творец е и добър кулинар, защото в готвенето се преплитат познания, въображение, усет, личен стил.
Ето една рецепта за лесно ястия, не казвам бързо, защото изобщо не обичам да бързам, докато готвя. Както не бързам, когато пиша книга, изработвам кукла, подготвям празник...
Пъстър миш-маш
Необходими продукти (за 4 порции)
5 яйца
200 г твърдо бяло сирене
4-5 червени пиперки (или 2 червени, 2 зелени и 1 жълта пиперка)
3-4 стръка зелен лук
2 стръка чесън
1/2 връзка магданоз
1/2 домат
зехтин и олио
Начин на приготвяне
1. В тефлонов тиган се слага мазнина - да покрие дъното, и се изсипват нарязаните на лентички от 2-3 см чушки.
2. Запържва се на силен котлон, докато се изпари водата и чушките се свият. Добавят се нарязаните на колелца лук и чесън, разбъркват се и продължават да се пържат.
3. След 2 минути се добавя настърганият домат (гозбата става много хубава и без домат), разбърква се и се оставя за 3-4 минути, докато се изпари водата от домата.
4. В купа се чукват яйцата и върху тях се изсипва натрошеното на едро сирене. Смесват се с вилица, следи се сместа да не стане на каша. Изсипва се към чушките и се разбърква с дървена лъжица, за да се смесят всички компоненти.
5. Намалява се температурата и сместа се бърка, докато се изпържат яйцата и останат на мазнина. Поръсва се с магданоз и се сервира със стръкче чесън.