Необходими продукти
1 кг пресни големи моркови
200 мл олио
2 средно големи глави кромид лук
1 ч.л. прясно смлян кориандър
сол, оцет на вкус
1 с. л. захар
4-5 скилидки чесън
Начин на приготвяне
1.Настъргваме морковите на дълги тънки лентички. Посоляваме ги и ги намачкваме ги добре с ръка.
2.Прибавяме оцета, смления кориандър, смачкания или смлян чесън. Разбъркваме добре.
3.В тиган изливаме 200 мл олио, загряваме го и пускаме вътре нарязания на полумесеци кромид лук. Пържим лука във врящото олио, докато добре се зачерви, и го изваждаме с решетеста лъжица.
4.Врящото олио, без лука, изсипваме върху морковите.
5.След като се охлади, прибираме добре разбърканата салата в хладилника, където трябва да престои няколко часа или една нощ, като междувременно е добре от време на време да се разбърква.