Необходими продукти
2-3 с.л. зехтин
1 с.л. балсамов оцет
1 ч.л. мед
морска сол
прясно смлян черен пипер
8 малки розови домата, срязани наполовина
малка шепа пресен магданоз
3 с.л. домашна майонеза
2 с.л. прясно изцеден лимонов сок
3 чоризо наденички (може да замените с пилешко филе)
листа маруля или айсберг
1 авокадо
2-3 варени или поширани яйца
Начин на приготвяне
1. Фурната се загрява на 150 градуса, тавата се застила с хартия за печене. Доматите се режат на половинки, поставят се върху хартията, овкусяват се със зехтина, балсамовия оцет, солта и меда. Оставят се за около 70 минути (може да се използват и сушени мариновани домати от буркан или пресни домати).
2. Към майонезата се добавя малко сол и лимонов сок и се разбърква добре.
3. Водата се загрява, за да се пошират яйцата (може и да се сварят). Хлябът и чоризото се запичат, авокадото се нарязва.
4. Марулята се накъсва на листа, които се поставят в съда, в който ще поднасяте, отгоре се слага чоризото навсякъде, после авокадото, след това запечените домати, отгоре яйцата и за финал - майонезеният дресинг. Гарнира се с препечен хляб.