Необходими продукти
За основата
350 г бисквити „Орео“ (натрошени в блендер)
100 г разтопено масло
За пълнежа
800 г крема сирене (стайна температура)
4 бр. яйца (разбити)
175 г захар
200 г сладкарска разбита сметана
350 г бисквити „Орео“ (начупени)
400 г заквасена сметана
2 с. л. захар
За намазване
4 с. л. заквасена сметана
шоколадови стърготини
бисквити
Начин на приготвяне
1. Фурната се загрява до 190 градуса.
2. Бисквитените трохи се смесват с маслото и се притискат силно в разкопчаваща се форма за торта (36 см).
3. Разбива се крема сиренето, добавят се захарта, яйцата - едно по едно, и се смесват с разбитата сладкарска сметана. Половината от сместа се изсипва върху бисквитената основа, поръсва се с начупените бисквити и се притиска. Изсипва се останалата част от крема и пак се притиска. Пече се 25 минути на средна скара. Фурната се засилва до 240 градуса. През това време заквасената сметана се разбива със захарта и се намазва отгоре. Сладкишът се връща обратно за 5 минути (когато фурната е увеличила градусите си). Изважда се и след като се е охладил, се намазва с 4 с. л. заквасена сметана, поръсва се с шоколадовите стърготини (едри) и се декорира с цели бисквитки.