Не за всички професионални готвачи може да се каже онова, което в пълна сила важи за Димитър Клаклов - за него няма тайни в готвенето. В момента той ръководи повече от сто души в петте заведения на веригата Mr. Pizza. Шеф готвач е и на Max Chefs Catering. Изучавал е тънкостите на кулинарното изкуство в Италия, Швейцария, Германия, Турция, Гърция и Дубай. Дипломант е на най-престижната сладкарска школа в света - Lenôtre, Париж. Натрупал е много опит и в реномирани ресторанти в София, Карлово и Банско.
Димитър Клаклов е признат майстор на ориенталските специалитети - работил е с гърци, арменци, египтяни и турци, а на Санторини е специализирал и средиземноморска кухня. Според него понятието „гурме“ не бива да се свързва непременно с висока цена и редки продукти. То по-скоро означава умело съчетани продукти, балансирани усещания в устата, красиво представяне. Кулинарните умения, емоционалното отношение към храната и добрият стил могат да превърнат и най-непретенциозния, ежедневен продукт в събитие, убеден е днешният ни гост.
Супа „Страчиатела“
Необходими продукти
50 г пилешко филе
300 мл пилешки бульон, разтворен в гореща вода
3 яйца
30 г сирене пармезан
1 с.л. ситно нарязан магданоз
сол на вкус
черен пипер на вкус
щипка индийско орехче
Начин на приготвяне
1. Бульонът се слага в тенджера на котлона да заври.
2. Пилешкото филе се реже на ситни кубчета.
3. В купичка се смесват яйцата, магданозът, сиренето пармезан, слага се сол и черен пипер, индийско орехче и малко студен бульон.
3. След като бульонът е заврял, прибавяме сместа към него и бъркаме непрекъснато. След 5 минути супата е готова.