Необходими продукти
1 пакет бишкоти - сухи, за тирамису
500 г гъсто кисело мляко (по възможност домашно)
100 г пудра захар
чаша орехи
1 ч.ч. шварц кафе
портокал, лимон, капачка ликьор „Амарето“, шоколад
Начин на приготвяне
1. Разбивам в купа киселото мляко, сока от лимона и портокала, захарта. Свареното кафе заедно с ликьора слагам в плосък съд. Топя за миг всяка бишкота в кафето и поставям в стъклен съд (с капак).
2. Върху първия ред бишкоти изсипвам млечния крем, поръсвам с орехите, после втори ред бишкоти, отново крем. Наръсвам върху крема кора от портокал и лимон, настърган шоколад или шоколадови пръчици.
3. Затварям съда с капак плътно, за да не поема миризми, и слагам тортата в хладилника да се стегне.
Тортата става лесно, за 30-40 минути, и може да я направи всяко момиченце на 10 г.