Задушени гъби с лук и масло. Снимка: 1zoom.net

Да приготвим днес

Задушени гъби с лук и масло

247370 | 29 ян. 2016 | 11:00

Приготвени с масло, гъбите стават много вкусни, а добавката на лук обогатява аромата им и им придава неустойм вкус.


Днес в рубриката ни Кулинария с Нина ще ви покажем как да си направите вкусни и ароматни гъби с лук и масло.

Необходими продукти:

500 г гъби - печурки или други, по избор
1 глава лук
1/2 връзка копър
2 скилидки чесън , пресовани
90 г масло
1 с.л. олио
черен пипер на вкус
сол на вкус

Начин на приготвяне:

Почистваме, измиваме и нарязваме гъбите на едро. (По желание, може да ги оставим цели).
В дълбок тиган загряваме маслото и олиото. Прибавяме лука и гъбите, и ги оставяме да се задушат под капак, като разбъркваме от време на време.
След около 10 минути, добавяме чесъна и подправките.
Задушаваме за още около 10 минути, снемаме от котлона и поръсваме с нарязания копър.
Разбъркваме и сервираме. 

 

Приятен апетит!


От категорията

Булгур със спанак и пилешко месо

Булгур със спанак и пилешко месо-1618322968.jpg

13 апр. 2021 | 17:08

Крокети от бяла риба

Крокети от бяла риба-1617617351.jpg

5 апр. 2021 | 13:08

Пиле Жануша

Пиле Жануша-1617110182.jpg

30 март 2021 | 16:14

На Благовещение се ядат риба и спанак: Вкусни рецепти за празника

-1505314994.jpg

25 март 2021 | 10:05