Кадър: Фейсбук

Днес президентът свикал някакъв съвет с министрите си, но такива срещи нямат широка легитимност, изтъкна лидерът на ГЕРБ

Борисов в Шумен: Не ме е страх от Кирил и Асен, страх ме е за АЕЦ Запорожие (ВИДЕО)

4384 | 23 септ. 2022 | 18:01

"Не може Путин да си играе с живота и здравето на хората на територията на Украйна и да ни заплашва и нас! Тази централа трябва веднага да я поставят под особена охрана", категоричен бе Бойко Борисов


Open photo

 

"Ако ме питате дали ме е страх от Кирил и Асен, не ме е страх. Но истински ме е страх как наивно и моите колеги от Европа, а особено от съседните държави, се отнасят към ядрената централа Запорожие. Днес президентът свикал някакъв съвет с министрите му. А ние трябва такъв шум да вдигнем за тази централа - в Европа, в МААЕ, в ООН..."

 

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е в Шумен на предизборно събрание.


Борисов посочи, че при една евентуална авария в АЕЦ "Запорожие" "всичко приключва".

 

"Който може да избяга в Канада, може, които останем тука, пак ще бъдем първи в Европа по онкозаболявания. Това трябва да се спре! Те си играят с нашия живот и здраве и като на руска рулетка падат снаряди и ракети около ядрена бомба. Каква по-голяма опасност има за Европа и за нас?!", предупреди Борисов.

 

Тази централа трябва веднага да я поставят под особена охрана, изтъкна лидерът на ГЕРБ.

 

Той сподели опасенията си, като изтъкна, че на фона на тази огромна опасност всичко друго бледнее. За какъв туризъм, за каква чистота на водата ще говорим, когато с един удар всичко отива, попита риторично той.

 

"Хиляди години е разпадът на това нещо. И те си играят! От това ме е страх, защото стоиш и не можеш да направиш нищо", заяви още Бойко Борисов.

 

"Не може Путин да си играе с живота и здравето на хората на територията на Украйна и да ни заплашва и нас!", добави той и обяви, че в знак на протест кметовете на ГЕРБ са изключили осветлението на паметниците на Съветската армия в знак на протест.

 

"Умолявам и президента Радев, и кабинета, да положат всички усилия за нашата сигурност. Ние произвеждаме ток, но ако гръмне реакторът в "Запорожие", нищо няма да произвеждаме. Ами Корнелия Нинова, която заявява, че трябва да се отдръпнем от подкрепата за Украйна и от „продължаващото подклаждане на конфликта с нови сили и въоръжение“?! Г-жа Нинова преди малко каза, че БСП няма да допусне военен конфликт. Нейната партия част от Европа ли е? Нейната позиция е категорично да се отдръпнем от Украйна. 5 млрд. лв. изнесоха от вашия джоб. Обявените коалиционни партньори БСП и ДБ имат нови взаимоотношения. Едновременно с това, което казва Нинова, Христо Иванов настоява президентът Радев да събере ръководствата на политическите сили от 47-то Народно събрание...", каза още Борисов.

 

"Консултативните срещи при президента и назначените от него министри нямат широка легитимност. Само че сега „Да, България“ искат Радев да опере пешкира. Христо, кой назначаваше в ДАНС, НСО, МВР? Шефът на Военното разузнаване - назначен от Петков, Нинова, Слави и компания. Шефът и главен секретар на Вътрешна сигурност, назначен от Кирил Петков, Христо Иванов и коалиционните партньори. Ако на тези места бяха нашите назначения, които ПП изчегъртаха, те щяха да имат позицията на ГЕРБ, каквото и да им струва това", каза още лидерът на ГЕРБ.


"За първи път в тези объркани времена мога да ви кажа, че ако Господ е милостив - нашият Исус, вашият Аллах, то е защото ние доказахме етническата толерантност", отбеляза лидерът на ГЕРБ.
  

"Ние и нашите кметове вчера загасихме осветлението на паметниците на Съветската армия. Така че, Христо, институциите, които отговарят сега са ваши! Не прехвърляй отговорност. Взеха парите за "Хемус", сега щяхме да сме стигнали Търново, щяхме да правим възела между Търново и Полски Тръмбеж. Похарчиха 1,200 млрд. лв. „Промяната“, които се опитваха да ме унижат с повтарянето „Борисов хвърляше пари през джипката“, но тогава всички кметове и общини, без значение от партията, получиха средства от правителството на ГЕРБ. А тях две години тях ги няма. Нито един инфраструктурен проект. Ние сме строили по законен начин. Само Рашков говореше за чували с пари, две години чакаме да ни ги покажат. И да покаже тези, на които "съм изял костите", ама те се оказаха живи и здрави. А за "подслушването"... уж хиляди, а няма нито един ден. Пак нищо не се доказа. Всичко беше срещу нас", сподели още лидерът на ГЕРБ.

Лидерът на ГЕРБ прочете точните данни за актуалното състояние на реакторите на АЕЦ "Запорожие" и отново отбеляза риска от повреда при атаките срещу централата.

 

Той коментира и мигрантския натиск към страната ни: "Аз правех две неща - с единия крак в Брюксел - при Шарл Мишел, Жан-Клод Юнкер, Урсула фон дер Лайен..., с другия крак в Истанбул - при Тайпи... Заведох ги всички на границата. И така държавата ни беше с нулева миграция".

 

"С Тайпи работехме така - когато той имаше проблеми, аз бях при него. Той няма да го забрави никога. Знае, че сме приятели, че българските мюсюлмани са мост на приятелство между България и Турция. И затова ние строим и джамии, и църкви. И затова като идвам във вашия край, и ходжите идват да ме поздравят. Ние сме братя и трябва да живеем заедно в мир", заяви Борисов.

 

Бях си приготвил бележки, но няма да ви говоря за цените на тока, на газа, на горивата, но тях вие си ги знаете, обяви Борисов.

 

"Шумен имаше шанса с кмета му, с нашата организация - почти всичко, което поискаха, да бъде направено. Започвам с пречиствателната станция за питейни води. Всяко едно нещо в Шумен и областта, включително и Хитрино - не само държавата даде 10 милиона. Тогава мюфтията ме нарече свой брат. И владиката помогна. Бяхме съпричастни. И когато имаше риск да се взриви, отидох с Николов, шефа на пожарната, там. Това е разликата. Училища, старчески домове, улици - 25 големи инвеститори. Като сложим и съседите ви от Търговище и "Шишеджам" искам да ги попитам - при тази цена на електроенергията, рискът е за поне 27 хиляди души да останат без работа. Дори и това не е най-страшното", заяви той.

 

"Аз съм вярващ човек и знам, че само Господ е безгрешен. Нямам претенциите, че ГЕРБ и моите колеги сме правили най-правилното, безгрешно и точно. Но при нас като дойде владиката казва: "Да внимаваме". Затова трябва да бъдем внимателни, защото човек може да сгреши, без да иска. Човешко е да се сгреши. Но като си сгрешил, трябва да излезеш, да се извиниш, да се поправиш. Но такова чудо като тези.. Но направят ли правителство, те ще изкарат няколко месеца. Те са ни вкарали в дълг, в борч, който расте всеки ден. И тези пари трябва да ги върнем ние. Откъде ще ги изкараме - държавата с най-ниския данък? Но оттука насетне, ако има политици и политическа воля - и тука Радев днеска правилно каза - оставете личните нападки. Но същото важи и за тях. Останат ли тези след 2-ри на власт, борчовете отиват на 50 милиарда", заяви Бойко Борисов.

"Много неща са поправими, защото имаме златна родина. Произвеждаме всичко - и жито, и месо, и мляко, и сирене, и кашкавал, и олио. Пълни са полята със слънчоглед. Въглища в Маришкия басейн - колкото искаш. Произвеждаме ток. 45 лева е токът на "Козлодуй", който дава в момента. Кой ни вдига цените, питам? Аз вярвам на мъдростта на българите. Те, когато явно сме били в грешка, ни поставиха в опозиция. Но сега е друго. Желая ви да сте живи и здрави! Много пъти съм вадил държавата от кризата, включително и от ковид кризата. Ще се оправим и този път!", завърши лидерът на ГЕРБ.

 

Препълнената зала "Арена", изградена със средства, отделени от правителството "Борисов", го посрещна с овации.

 

Кметът Любомир Христов откри събитието с емоционални думи на благодарност към Бойко Борисов и неговия екип за помощта, оказана на града и региона.

"От две години един пирон не сме забили", заяви Христов по отношение на управлението на "Промяната", което спря парите за общините.

 

Водачът на листата на ГЕРБ-СДС и бивш министър на образованието и науката Красимир Вълчев представи един по един кандидатите на коалицията за народни представители.

 

Красимир Вълчев сподели, че най-честият въпрос, който му задават симпатизантите на ГЕРБ, е дали ще има газ и отопление за училищата, дали няма да прекъснат работата си редица структуроопределящи предприятия заради енергийната криза.

"Не съм виждал толкова ядосани ръководителите на работодателските организации, след като три месеца ги баламосваха и върнаха, като не им дадоха компенсациите за тока", заяви той.

 

Бившият министър на енергетиката и водач на листата на ГЕРБ-СДС в Търговище Теменужка Петкова приветства гражданите на Шумен и заяви: "На 2 октомври ние всички трябва да направим своя избор - за бъдещето на България, за бъдещето на своите деца. От нас зависи дали след това България ще има един достоен лидер или ще ни представляват хора, които гледат на България като на фирма. Такива хора повече не бива да бъдат допускани до управлението на страната".

Петкова заяви, че е убедена - на 2 октомври България ще има първа политическа сила и тя ще е ГЕРБ.

 

Тя говори за кризата в енергетиката, която успяха да създадат "аматьорите" от ПП, които оставиха страната ни без природен газ, след което отново започнаха да го продават, но с 30% по-висока цена заради посредници, близки до тях.

 

 

Последвайте Епицентър.БГ вече и в Телеграм!

 Борисов е в Шумен, препълнената зала го посрещна с овации (НА ЖИВО)

"Не може Путин да си играе с живота и здравето на хората на територията на Украйна и да ни заплашва и нас! Тази централа трябва веднага да я поставят под особена охрана", категоричен бе Бойко Борисов

От категорията

Борисов: Асен Василев се снимаше с мен и показвал снимката на китайците, за да си продаде бизнеса

Кадър: Фейсбук-Kadar--Feysbuk_1664004489.jpg

"Кирил Петков обяснявал в Брюксел, че съм против Северна Македония. А аз ...

24 септ. 2022 | 10:05

Нинова в Криводол: С всички възможни средства ще намалим инфлацията и ще повишим доходите

Снимка: БСП-Snimka--BSP_1664023811.jpg

В местността “Томин мост“ с нея присъстваха водачът на листата на “БСП за ...

24 септ. 2022 | 15:48

Мустафа Карадайъ в Смолян: ДПС ще участва в централната власт
(Видео)

Снимки: ДПС-Snimki--DPS_1664050001.jpg

Той припомни, че най-големият растеж на икономиката – 7 процента годишно, е бил ...

24 септ. 2022 | 23:05

Борисов в новия предизборен клип на ГЕРБ-СДС: Ние имаме решения за кризите
(Видео)

Бойко Борисов Снимки: ГЕРБ-Boyko-Borisov-Snimka--GERB_1664042515.jpg

"Гониха ни, изчегъртваха ни, арестуваха ни. Издържахме", категоричен ...

24 септ. 2022 | 20:51

Най-важното

Те пряко заявяват намерението си не само да нанесат военно поражение на Русия, но и да я унищожат, изтъкна той

Лавров пред ООН: Русофобията на Запада е безпрецедентна, а нейният мащаб - гротесков

Снимка: ТАСС-Snimka--TASS_1664051181.jpg

"Като се обяви за победител в Студената война, Вашингтон почти се издигна ...

24 септ. 2022 | 23:23

Необходима е реформа и то спешно”, каза Мишел, обръщайки се към Общото събрание на ООН в Ню Йорк

Шарл Мишел: Русия да бъде отстранена от Съвета за сигурност на ООН

Шарл Мишел: Русия да бъде отстранена от Съвета за сигурност на ООН-1615701760.jpg

Когато постоянен член на Съвета започне непровокирана и неоправдана война, ...

24 септ. 2022 | 11:18

Тонът на кампанията често е конфликтен, допълнително политизиращ проблемите, отчитат те

Наблюдателите на ОССЕ пишат в доклад за критиките на Радев към предишния кабинет

Среща на президента Радев с мисията на ОССЕ, 13 септември 2022 г. Снимка: Прессекретариат на президента-Snimki--Pressekretariat-na-prezidenta_1663071620.jpg

Според наблюдателите предизборната кампания е "съсредоточена предимно ...

24 септ. 2022 | 14:01

Нинова бе категорична, че коалиция с ГЕРБ е невъзможна

Нинова: Войната и последиците от нея може да се окажат опасни за националната ни сигурност
(Видео)

Нинова: Войната и последиците от нея може да се окажат опасни за националната ни сигурност-Ninova--Voynata-i-posleditsite-ot-neya-mozhe-da-se-okazhat-opasni-za-natsionalnata-ni-sigurnost_1664037861.jpg

“Бедността, неравенството и инфлацията стават все по-голям проблем. Тяхното ...

24 септ. 2022 | 19:42

Нужна е стабилност в управлението

Десислава Атанасова: Време е българите да излъчат хора, които се обединяват „за“, а не „срещу“

Десислава Атанасова: Време е българите да излъчат хора, които се обединяват „за“, а не „срещу“-Desislava-Atanasova--Vreme-e-balgarite-da-izlachat-hora--koito-se-obedinyavat--za--a-ne--sreshtu-_1664029624.jpg

Разликата от 10% между ГЕРБ-СДС и втората политическа сила според последните ...

24 септ. 2022 | 17:26

Надежда Йорданова обаче не успя да отговори защо поставяните намерения са само на думи

Костадинов към Йорданова: Защо не приехте нашия законопроект за отстраняване на главния прокурор?

Костадин Костадинов Снимка: "Възраждане"-Kostadin-Kostadinov-Snimka---Vazrazhdane-_1664030838.jpg

"Ние внесохме такъв законопроект, направен от експерти, юристи, миналата ...

24 септ. 2022 | 17:45

Държавата е ограбена и в хаос, изтъква той

Борисов в новия предизборен клип на ГЕРБ-СДС: Ние имаме решения за кризите
(Видео)

Бойко Борисов Снимки: ГЕРБ-Boyko-Borisov-Snimka--GERB_1664042515.jpg

"Гониха ни, изчегъртваха ни, арестуваха ни. Издържахме", категоричен ...

24 септ. 2022 | 20:51

Според него тези, които вещаят нови избори, нямат капка съвест и отговорност към проблемите на хората

Мустафа Карадайъ в Смолян: ДПС ще участва в централната власт
(Видео)

Снимки: ДПС-Snimki--DPS_1664050001.jpg

Той припомни, че най-големият растеж на икономиката – 7 процента годишно, е бил ...

24 септ. 2022 | 23:05

Според лидера на "Български възход" до 10 дни ще има решение за газа

Стефан Янев: Агресорът е Путин, а не руският народ
(Видео)

Стефан Янев Кадър: Нова тв-Stefan-Yanev-Kadar--Nova-tv_1664038077.jpg

"Путин вероятно е на път да обяви война. Това е заплаха и за нашата ...

24 септ. 2022 | 19:45