Борисов категоричен: Няма да се оттегля от партията, отиваме на избори

Плевнелиев бил направил интепретиран

Борисов категоричен: Няма да се оттегля от партията, ГЕРБ е в отлична кондиция! Отиваме на избори

9306 | 27 юни 2022 | 11:38

Няма да се оттегля от председателския пост. ГЕРБ е в отлична кондиция. Лидерът има доверие на партията и това се видя при гласуването на падането на ветото над РСМ", каза още Борисов пред Епицентър.бг.


Няма да се оттегля от партията точно сега, стягаме редиците и отиваме на избори.
Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред Епицентър.бг по повод  интригата, която се тиражира от сутринта. Тя излезе от интервю на Росен Плевнелиев, което беше интерпретирано, че Борисов е готов да предаде лидерския пост в ГЕРБ на друг.

 

"Това са глупости. Няма да се оттегля от председателския пост. ГЕРБ е в отлична кондиция. Лидерът има доверие на партията и това се видя при гласуването на падането на ветото на Северна Македония", каза още Борисов пред медията ни.

 

Борисов подчерта, че в ГЕРБ няма лидерски въпрос. "ГЕРБ си има лидер, избран преди 3 месеца. Аз съм се дръпнал от депутатството, да не дразня, предложил съм кабинет без мое участие. Оттук нататък няма да оставя една силна партия да стане брошка на „Продължаваме промяната“ както стана с БСП и ДБ. Категорично отиваме на избори“ .

 

Повод за тези коментари даде противоречиво изказване на бившия президент Росен Плевнелиев пред bTV тази сутрин.
"Бойко Борисов ми каза вчера, че е готов да се оттегли като лидер на ГЕРБ. Борисов е готов да го направи и го е заявявал многократно, включително и в разговори с Кирил Петков. Борисов винаги е бил "за" европейското развитие на България. Никой не може да вземе партията на Бойко Борисов. Тя е негова рожба, той я е създал и той ще продължи в тази партия да бъде основният фактор", заяви Плевнелиев.

Според Борисов бившият президент не е бил разбран правилно.

Припомняме, сегашните думи на председателя на ГЕРБ идват като продължение на серията от коментари за оформяне на ново правителство.
Първо Борисов заговори за евроатлантическа коалиция. После Кирил Петков обяви, че би работил с депутати на ГЕРБ, ако лидерът на партията Бойко Борисов реши да отида на "топъл остров".

В неделя Петков коментира още с кои хора категорично не би работил, споменавайки поименно лидерите на ГЕРБ, ДПС, ИТН и "Възраждане", като изтъкна, че в редиците на тези партии има хора, с които има смисъл да се говори.
Председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова излезе с остър коментар по повод изказването на Петков за "острова" и го определи като "арогантно и зловещо".

Днес Борисов сложи точка на слуховете - ГЕРБ продължава с него. 

 

След реакцията на Борисов, Росен Плевнелиев се саморедактира:

"Това, което исках да кажа пред БТВ е, че ако не се намери компромис между проевропейските сили у нас, българите ги чака тъмно бъдеще в задния двор на руската империя. И да, Борисов прояви мъдрост и не се натиска да е премиер или министър. Не се натиска и Христо Иванов. Единствено Кирил Петков не отстъпва. Дано да прояви мъдрост защото ако не отстъпи, отиваме на избори, които ще бъдат спечелени от популистите и няма да има 30 млрд. еврофондове, изобщо няма да има евро и ни чакат тежки дни. Най-големият грях на Кирил Петков е, че раздели проевропейските сили и така обслужи Румен Радев и популистите", заяви пред „24 часа” Росен Плевнелиев.  

 

Последвайте Епицентър.БГ вече и в Телеграм!

 


От категорията

Борисов в „Неохим“: "Промяната" уби България, донесе смърт на индустрията!
(Видео)

Борисов в „Неохим“: Това ви донесе промяната - смърт на индустрията! (На живо)-1660378845.png

Петков го пенсионираха само за 6 месеца. Ние, колкото и да се мразим с Радев, ...

13 авг. 2022 | 10:34

Фандъкова: Отоплителният сезон за софиянци ще бъде осигурен, няма да има недостиг на газ
(Видео)

Фандъкова: Отоплителният сезон за софиянци ще бъде осигурен, няма да има недостиг на газ-1660371858.jpg

Заплахите, които чухме в последните дни на предишния председател на КЕВР, че ...

13 авг. 2022 | 09:23

Тя е носител на редица награди

Почина поетесата Екатерина Йосифова
(Видео)

Почина поетесата Екатерина Йосифова-1660404895.jpg

Стихотворения на Екатерина Йосифова са превеждани и публикувани в антологии и ...

13 авг. 2022 | 18:33

ИТН подаде документи за изборите
(Видео)

ИТН подаде документи за изборите. Кадър Фейсбук-1660400992.png

Ще продължим да не толерираме лицемерието, както досега сме го направили. Все ...

13 авг. 2022 | 17:26