Необходими продукти
400 г тесто за пица
1 голямо пилешко филе тип „пеперуда“
2 глави лук
1 кафеена чаша грах от консерва
сол на вкус
черен пипер
чубрица
1 ч.л. червен пипер
2 яйца
олио
1 яйце за глазиране и залепване
Начин на приготвяне
1. Пилешкото филе се нарязва на малки късчета.
2. Олиото в тигана се загрява и се добавят лукът и месото.
3. Когато останат на мазнина, се добавят солта, подправките и червеният пипер. Всичко се разбърква и се отстранява от котлона.
4. Яйцата се разбиват и се изсипват в тиган, загрят с малко олио. Омлетът се изпича от двете страни.
5. Тестото се разстила, като се изрязва малко за декорация. Върху тестото се поставя омлетът. Върху него се изсипва плънката с пиле и омлетът се загъва. Отгоре се разпределя грахът.
6. Всичко се завива с тестото, като краищата му се залепват с леко разбит белтък. Може да се украси с фигурки, изрязани от тестото, и да се намаже с разбит жълтък.
7. Кулебяка се премества в тава, застлана с хартия за печене, и се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса до златисто.
8. Изважда се върху решетка, покрива се с кърпа и се оставя да престои десетина минути.