Сн. Pixabay

Добре е да планираме празника отрано и, декорирайки дома си, да се настроим на щастлива вълна

Великденска украса за дома и трапезата - естествени материали и светли тонове

1753 | 28 апр. 2021 | 13:41

И тази година акцент са нежните пастели, естествените цветя и клони и неочакваните акценти. В съзвучие с все по-активната позиция на хората за опазване на природата при декорацията се наблюдава тенденция да не се залага на еднократна употреба


Много от нас отново ще пропуснат по-големите събирания със семейството и приятелите си тази година, но пък има други чудесни начини да превърнем Великден 2021 в приятна емоция. От избора на празничната декорация до ръчно изработените аксесоари, от идеите как да подредим красиво трапезата до вдъхновението за празничното меню, всичко е призвано да даде глътка свеж въздух след дългата зима.   

 

И тази година, както и през предходната, акцент във великденската украса са нежните пастели, естествените цветя и клони и неочакваните акценти. В съзвучие с все по-активната позиция на хората за опазване на природата при декорацията се наблюдава тенденцията да не се залага на аксесоари за еднократна употреба, които след края на празненствата обикновено отиват в кофата за боклук, а на неща, които ще ни радват целогодишно, а защо не и в продължение на години.

 

Избирайки красив предмет в магазините, е добре да се замислим от какво и как е произведен, колко време можем да го съхраним и какво би се случило с него, след като вече ни е омръзнал.

 

Затова и производителите от няколко години насам залагат на стоки, изработени от естествени материали. На интериорната сцена най-неочаквано се появяват декоративни яйца от мрамор, от стъкло или папиемаше (слепена на слоеве хартия).

 

Декоративните великденски венци пък са идеалното поле за изява на творческите импулси в стил „Направи си сам“. Клоните на дървета и храсти са добра основа за развихряне на художествения усет и сръчността. Идеи и начини за изработването им има в изобилие в социалните платформи.

 

При украсата на трапезата излизат на преден план подложките от естествени материали, керамичните съдове, тишлайферите от лен или памук. Новост в декорацията е вместо ваза с цветя да разположите небрежно около сервировката гирлянд от пролетни цветя. Визуални идеи отново може да бъдат открити в Инстаграм.    

 

Така че, ако наистина искате да се възползвате от всичко, което този пролетен празник може да предложи, украсете къщата си – на закрито и на открито – с комбинация от традиционното и неочакваното.

 

Никога не е било по-лесно да създадете перфектната обстановка за Великден в дома си и след като празничният дух вече витае в пространството, да се съсредоточите върху боядисването на яйцата и приготвянето на козунаците.

 

Източник: EVA


От категорията

Ще се завърнат ли Хари и Меган във Великобритания

-1525353633.jpg

Очаква се принц Хари да се завърне в Лондон, за да присъства на събитието. Това ...

17 юни 2021 | 13:49

Роди се дъщеря на Хари и Меган. Кръстиха я Лилибет - на кралица Елизабет и принцеса Даяна

-1620899910.png

Раждането е било в Санта Барбара, Калифорния

6 юни 2021 | 19:19

Предстоят ни най-тежките дни през юни: Слънчeвo зaтъмнeниe, рeтрoгрaдни плaнeти и cупeр Лунa

-1570617638.jpg

Нeптун щe ce рaзгърнe нa 25 юни и щe cтaнe рeтрoгрaдeн. В тoвa cъcтoяниe ...

6 юни 2021 | 12:12

Няколко дена след ваксинацията не употребявайте алкохол

Диетологът д-р Йорданка Господинова-1623707459.jpg

Преболедуването от Ковид-19 е системна “травма” за организма, като ...

15 юни 2021 | 00:48