Мустафа Ахмедов и уникалната платформа Preonow за стоки и услуги на половин цена

Мотото е: Preonow превръща пазаруването в спестяване

Мустафа Ахмедов и уникалната платформа Preonow за стоки и услуги на половин цена

19136 | 6 ян. 2023 | 15:07

Младият предприемач вярва в успеха си: "Сигурен съм, че с проекта за термометъра и онлайн платформата ще излезем на световния пазар и всички ще говорят, че тези продукти са български".


Един млад български предприемач превръща идеите си в услуга на хората, създава бизнеси, които ще са полезни на обществото и ще повишат жизнения стандарт.

Сега е пред нас е платформата Preonow  и ефектът Preo.

 

"Когато една и съща стока на световноизвестен бранд в Preonow е на 50% по-ниска цена от па­зарните лидери в дадена категория - това се нарича ефектът Preo.

 

Платформата цели да предизвика трансформация във „веригата на доставки“ в глобален мащаб, като направи самия клиент част от нея. Добре познатото понятие pre-order вече е във всички сфери на бизнеса, дори и на микро ниво. Клиентите не плащат за потенциалните рискове на доставчиците, които се калкулират в ценообразуването и така получават стоките и услугите значително по-евтино".

Създателят на тази нова платформа е Мустафа Ахмедов, основател и главен изпълнителен директор на preonow.com и за нея той разсазва пред сп. Форбс.

 

Мустафа Ахмедов е на 37 години, живее в България и реализира мащабни проекти в екологията, иновациите, телемедицината по цял свят. Основател е и бивш председател на Сдружението на предприемачите "Лудогорие". Член е на УС на Съюз "Произведено в България".


За него иновативните решения са част от процеса на правене на бизнес за бъдещето

 

Негово величество КЛИЕНТЪТ


Последната му идея е насочена към потреблението на стоки и услуги на половин цена. И това не е само мечта, а реалност. 

 

Създадената от него Preonow.com е платформа за предварително платени поръчки, която създава общност от редовни клиенти и лоялни доставчици.

 

Той припомня, че 80% от потребителските кошници при електронната търговия са изоставяни, тъй като клиентът не стига до плащане поради различни причини.

В Preonow няма кошница, защото едно е повече от нула. Когато не бърза, клиентът има възможност да сравни цените и на други платформи и тогава да се върне в Preonow и да спести, превръщайки пазаруването в спестяване, защото получавате повече за по-малко пари, казва още Ахмедов.

Платформата е фокусирана върху пла­нирането както на фирмен, така и на семеен бюджет. Всяко юридическо лице може да се регистрира като търговец и да предлага своите стоки/услуги.

 

Доставчиците публикуват своите оферти под формата на предплатен дигитален портфейл, който е подходящ както за индивидуалните потребители, така и за множество компании, които търсят разнообразие във вида на социалните придобивки на служителите си - чрез прехвърляне на Прио точки според предпочитанията на всеки служител.

"Платформата е с бизнес модел без аналог по света. Буквално с Preonow във веригата на доставки има нов играч – Негово Величество КЛИЕНТЪТ. Kлиентът влиза там, като предплаща покупката си и дава 100% предвиди­мост на търговците", разкрива смисъла на иновативната идея Мустафа Ахмедов.

"Знаете ли, че 80% от потреби­телските кошници при електронна­та търговия са изоставяни, просто клиентът не стига до плащане пора­ди различни причини. В Preonow няма кошница. Това е още една отличител­на черта. Така решаваме проблемa с „изоставените кошници“ и казваме на търговците, че едно е повече от нула. Когато не бърза, клиентът има възможност да сравни цените и на други платформи и тогава да се върне в Preonow и да спести, превръщай­ки пазаруването в спестяване. Това е и нашето мото", разказва пред Форбс Мустафа Ахмедов.

И разкрива формулата на успеха: "Preonow е уника­лен ИНСТРУМЕНТ за експанзия. Без ин­вестиции търговците ни влизат на чужди пазари, но със същата лекота и чужденците влизат на нашия пазар! Preonow намалява въглеродния от­печатък на бизнеса върху околната среда. Вече всяка стока си има получа­тел, преди да е била произведена".

Ползата за потребителите е видима - получавате повече за по-малко пари.

Първата инвестиция в Preonow.com е получена от фонда „Витоша венчър партнърс – фонд I“, партньор на ФНФ.
Сега екипът планира да стартира и румънска платформа.
Едновременно с това започваме преговори с инвеститори за втори рунд на инвестиция, с която целим да се утвърдим в България, заявява още предприемачът, предизвикал интереса на Форбс.

 

Кръгова икономика

 

Мустафа Ахмедов се занимава с технологии за опазването на околната среда и с технологии за оползотворяване на отпадъци, превръщайки ги в енергиен източник.

През 2015 г. неговата компания стана представител на една от водещите фирми за производство на технологии за опазване на околна среда, в частност за оползотворяване на утайки от пречиствателни станции. Воден е от принципа си с най-малко ресурси да осъществява своите дейности. "Опитваме се да помогнем на предприятията, които имат пречиствателни станции и голямо количество отпадъци, за да ги използват по-ефективно. А тези, които имат възможност, дори да ги използват отново, превръщайки ги в енергия която да използват в тяхното производство. Правим затворен цикъл. Това е част от кръговата икономика".

 

Полезен на хората


Мустафа Ахмедов има широк кърогозор от занимания - интересът му е насочен и към иновации в телемедицината. Патентовал е устройство, което автоматично и напълно безконтактно измерва телесната температура, като държи производството да започне в България.

Мустафа Ахмедов е изобретил и кабина за дезинфекция.

"Винаги се занимавам с бизнеси, които ще са полезни на обществото и ще повишат жизнения стандарт на хората. Мислейки как мога да бъде полезен за решаването на ковид-кризата, изобретих кабина за дезинфекция. С тази кабина за 15 стотинки може да се дезинфекцирате от глава до пети - от косата и дрехите до обувките. Дезинфектантът се пръска по специален начин за 3 секунди, напълно безвреден е за човек"
Ахмедов се гордее с изобретението си, което вече се произвежда както в България, така и в чужбина.

 

Мустафа Ахмедов не спира да превръща мечтите си в реалност.

 

"Моят избор е да остана в България, макар и тук да е по-трудно. Вярвам, че тук могат да се правят интересни неща. Обичам моята страна, тук съм роден, тук са моите родители. Бих искал да се гордеят с това, което правя, казво той с възторга на изобретателите, които непрекъснато откриват света.

 

И вярва в успеха си: "Сигурен съм, че с проекта за термометъра и онлайн платформата ще излезем на световния пазар и всички ще говорят, че тези продукти са български".

 

 Последвайте Епицентър.БГ вече и в Телеграм и Туитър!   


ОЗК

От категорията

ГЕРБ и ДПС недоволни от Асен Василев, създават комисия, която да го контролира

ГЕРБ и ДПС недоволни от Асен Василев, създават комисия, която да го контролира-GERB-i-DPS-nedovolni-ot-Asen-Vasilev--sazdavat-komisiya--koyato-da-go-kontrolira_1695896079.png

В проектите по ПВУ липсват планове за инвестиции в преходни технологии, за ...

28 септ. 2023 | 13:08

С протест започна срещата за бъдещето на въглищната индустрия в Раднево

Протест на енергетици и миньори Снимка: Фейсбук-Protest-na-energetitsi-i-minyori-Snimka--Feysbuk_1695891390.jpg

Според хората Териториалните планове за справедлив преход на трите въглищни ...

28 септ. 2023 | 11:55

Енергетици от областите Кюстендил, Перник, Русе, София област и Стара Загора излизат на протест

Енергетици от областите Кюстендил, Перник, Русе, София област и Стара Загора излизат на протест-Energetitsi-ot-oblastite-Kyustendil--Pernik--Ruse--Sofiya-oblast-i-Stara-Zagora-izlizat-na-protest_1695920433.jpg

Те бързат да затворят енергетиката. Вие им покажете, че скоростта не е такава. ...

28 септ. 2023 | 19:59

Иван Иванов: Цената на природния газ за октомври ще се понижи с близо 5%

Иван Иванов: Цената на природния газ за октомври ще се понижи с близо 5%-1434009941.jpg

В доклада на Комисията се предлага цената на природния газ от 1 октомври да ...

28 септ. 2023 | 17:04

Най-важното

Ще работим, за да представляваме достойно българския интерес в Европа, заявиха те

Денков след среща с Илиана Иванова: Новата цел за влизане в Шенген е декември месец

Денков и Илиана Иванова: Ще работим, за да представляваме достойно българския интерес в Европа
Сн. БТА-Denkov-i-Iliana-Ivanova--Shte-rabotim--za-da-predstavlyavame-dostoyno-balgarskiya-interes-v-Evropa-Sn--BTA_1695886581.jpg

По думите на Денков, България има специфична слабост - липсата на закон, който ...

28 септ. 2023 | 10:35

Проектът “Европа на няколко скорости“ е в ход, изтъква юристът Веселин Киров

Експерт: Планираната реформа на ЕС обрича България да бъде треторазрядна страна членка

Проектът “Европа на няколко скорости“ е в ход, изтъква юристът Веселин Киров-Proektat--Evropa-na-nyakolko-skorosti--e-v-hod--iztakva-yuristat-Veselin-Kirov_1695904843.jpg

Сред основните промени, предлагани от германо-френски бюрократи, са намаляване ...

28 септ. 2023 | 15:40

Всичко по тези теми ще минава през парламента, категоричен бе той

Пеевски:Най-важно е проблемите на хората да се решат. Предлагаме комисия за контрол на еврофондовете
(Видео)

Делян Пеевски: За ДПС най-важното е проблемите на хората да се решат. Предлагаме комисия за контрол на еврофондовете Снимка: ДПС-Delyan-Peevski--Za-DPS-nay-vazhnoto-e-problemite-na-horata-da-se-reshat--Predlagame-komisiya-za-kontrol-na-evrofondovete-Snimka--DPS_1695888344.jpg

Разговаряхме с ГЕРБ тази сутрин, разговаряхме и с премиера. Твърди се, че ...

28 септ. 2023 | 09:43

Опозицията забрави вчера, че когато те управляваха и имаха министри, ние бяхме на първо място по даване на оръжия за Украйна

Борисов: Това управление е уникално в света - с коалиция, с некоалиция, удържайки на яростни атаки
(Видео)

Борисов: Това управление е уникално в света - с коалиция, с некоалиция, удържайки на яростни атаки-Borisov---Nad-20-nominatsii-imam-na-kandidati-za-kmetove-na-Sofiya_1695203962.jpg

Това, което сме се разбрали, е при ротацията в управлението да правим оценка на ...

28 септ. 2023 | 10:53

Ето документите, доказващи, че ПП закрива въглищните централи, за да облагодетелства спонсорите си

"Промяната" закрива въглищните централи, за да облагодетелства спонсорите си--Promyanata--zakriva-vaglishtnite-tsentrali--za-da-oblagodetelstva-sponsorite-si_1695892508.jpg

В тях личи, че на мястото на "Мариците" се предвиждат паркове за ...

28 септ. 2023 | 12:14

Одобряване на Териториалните планове е предвидено за петък на заседание на МС

Гневни миньори и енергетици изгониха заместник-министър от Раднево. Заплашиха с нови протести

Гневни миньори и енергетици изгониха заместник-министър от Раднево. Заплашиха с нови протести. Кадър БНР-Gnevni-minyori-i-energetitsi-izgoniha-zamestnik-ministar-ot-Radnevo--Zaplashiha-s-novi-protesti_1695907158.png

Приемането на Териториалните планове за справедлив преход да се отложи поне с ...

28 септ. 2023 | 16:08

Дори действащи премиери и президенти в последните 20 години не са си позволявали такова поведение

Васил Терзиев се разходи в нюзрума на БТВ. А какво мисли за това ръководството на “bTV Media Group"?

Васил Терзиев, пиарът му заедно с Канна Рачева и Светльо Иванов в нюзрума на БТВ-Vasil-Terziev--piarat-mu-zaedno-s-Kanna-Racheva-i-Svetlyo-Ivanov-v-nyuzruma-na-BTV_1695882023.jpg

„Терзиев се държеше сякаш се намира сред свои подчинени в „Телерик“, ...

28 септ. 2023 | 09:11

Партньорите вече знаят - за да мине нещо в парламента, трябва да получи санкция от ДПС

Валерия Велева: А защо Пеевски?

Валерия Велева-1638786584.jpg

Изведнъж всички видяха качествата му на парламентьор, на парламентарист, на ...

28 септ. 2023 | 08:13

Дискусия „Готови за бъдещето? Демографската картина – цената на неравенствата“ търси решения за бъдещето

Станишев и евродепутати бият тревога: В средата на века ще бъдем 5 милиона, ако не вземем мерки

Станишев и евродепутати бият тревога: В средата на века ще бъдем 5 милиона, ако не вземем мерки-1659254331.jpg

У нас вече има 167 напълно пусти населени места, а 592 са с един или двама ...

28 септ. 2023 | 15:51